Legătura neașteptată dintre jocuri și guma de mestecat cu arome de fructe

Legătura neașteptată dintre jocuri și guma de mestecat cu arome de fructe

Toamna este un anotimp al schimbării pentru că se face trecerea de la activități prelungite în aer liber la distracții în casă. Acestea sunt însoțite, de multe ori, de bunătăți din fructe. Neașteptat este că aceste arome fructate au un loc special și în istoria jocurilor online.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Printre favoritele multor persoane, care aleg să se destindă jucându-se, se numără: Farm Heroes Saga, Gardescapes sau Juicy Dash – imaginile cu fructe aducând un aer de familiaritate oricărei aplicații. Istoria din spatele acestei alegeri grafice este însă deosebită.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Mulți vor fi surprinși să descopere că fructele au fost folosite inițial pentru sloturi iar utilizatorii, care joaca pacanele online pe NetBet (primul site licențiat în România, L1160651W000195, ONJN, +18) vor putea accesa o gamă variată de jocuri clasice cu portocale, struguri și pepene.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ce simboluri s-au folosit inițial

Pasionații de istorie se bucură când pot atribui perioadei pe care o studiază o întâmplare deosebită, o picanterie, care să puncteze atmosfera acelor timpuri. Simbolurile de pe rolele jocurilor ilustrează perfect o astfel de surpriză istorică.

Primul aparat dedicat pasionaților a fost creat în anul 1891 de compania „Sittman and Pitt din Brooklyn”. Acest slot, acționat de un braț metalic de care se trăgea, avea 5 role pe care apăreau simbolurile a 50 de cărți de joc. Din pachetul de poker erau excluse: zecele de inimă neagră și valetul de inimă roșie, ceea ce oferea din start un avantaj pentru casă, deoarece șansele unei chinte roiale, care se plătea consistent, erau reduse. Aparatele au fost amplasate în baruri și câștigurile erau achitate în special cu băuturi diverse. Aparatul a creat și câteva disensiuni printre pasionați, deoarece numeroasele combinații câștigătoare posibile a făcut greu recompensabilă, la același nivel reușita.

Inspirația unui mecanic din San Francisco

Această situație l-a determinat pe mecanicul auto Charles Fey să inventeze o rolă cu alte simboluri decât cele de pe cărțile de joc folosite inițial. Mecanicul din San Francisco a făcut aparatul pentru clienții săi care așteptau reparațiile. Acesta a selectat simboluri precum: potcoavă, stea, inima neagră, romb, inima roșie. De asemenea, tot el a creat și faimosul clopoțel, Liberty Bell, care rezistă și astăzi. Mecanicul nu și-a patentat însă invenția și în felul acesta a lăsat o poartă larg deschisă altor întreprinzători.

Gumă de mestecat și bomboane pentru câștigători

Compania Industry Novelty, condusă de Ode D. Jennings, a înțeles potențialul acestor aparate și a schimbat simbolurile mai abstracte ale lui Fey cu unele familiare, fructe. Chiar dacă jocurile de noroc au fost interzise în America în timpul prohibiției, iar premiile nu puteau fi oferite în bani, divertismentul a găsit o cale pentru a se manifesta. Pentru a evita simbolurile jocurilor consacrate, după anul 1909, au apărut primele role cu fructe. Pentru combinația câștigătoare aparatele, care nu puteau să ofere premii în bani, deoarece această recompensă era ilegală, ofereau gumă de mestecat sau bomboane.

Fructele au devenit „clasice”

Fructele alese să înlocuiască cărțile de joc de pe rolele aparatelor erau, de cele mai multe ori, prune, lămâi, pepene verde, cireșe și portocale. Combinațiile inedite și povestea lor i-a atras pe jucători și chiar și după ridicarea interdicțiilor, și legalizarea jocurilor de noroc, păcănelele cu fructe au rămas în joc.

Tradiția a trecut și în mediul online

Deoarece istoria lor este foarte interesantă, iar jucătorii găsesc mereu distracție atunci când rotirile aparatului afișează fructe, mulți dintre producătorii actuali au păstrat sloturile și în cazinourile online. Uneori, grafica este actualizată, dar în multe cazuri, fructele sunt aceleași ca cele care se jucau și acum mai bine de 100 de ani.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191