Pro sau contra Halloween? Spune-ne părerea ta!

Pro sau contra Halloween? Spune-ne părerea ta!

Halloweenul este un subiect care divizează părinții în două categorii. Unii consideră că această sărbatoare poate avea efecte negative asupra copiilor, în timp ce alții consideră că nu este nimic mai mult decât un pic de distracție.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Unii văd Halloween-ul ca pe o sărbătoare inocentă în care copiii se costumează și primesc dulciuri. Alții spun că îi poate speria pe cei mici și că are influențe negative asupra minții lor în formare. Un studiu recent realizat în Statele Unite despre efectele Halloween-ului asupra copiilor tinde să dea dreptate celor care nu văd cu ochi buni această sărbătoare.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Efectele Halloween-ului asupra copiilor – studiu realizat în SUA

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Au existat puține studii despre cum afectează Halloween-ul copiii. Psihologii avertizează părinții că anumite aspecte ale sărbătorii i-ar putea speria pe cei mici. Îi sfătuiesc să fie cu ochii pe copii și să le explice ce este real și ce nu. Într-un studiu care a avut ca subiecți copii de 6-7 ani din zona Philadelphia, psihologul Cindy Dell Clark a observat că majoritatea părinților subestimează efectele Halloween-ului asupra copiilor, scrie site-ul livescience.com.

‘În mod curios, Halloween-ul este o sărbătoare în care adulții îi încurajează pe copii să aibă comportamente considerate taboo sau nepotrivite’, observă specialistul. ‘Este izbitor cum teme legate de moarte sunt folosite ca distracție a copiilor’. În același timp, cei mici sunt protejați de orice altă mențiune la moarte și chiar nu sunt aduși la înmormântările persoanelor dragi care au murit. Sunt feriți să vadă persoane care suferă de boli grave sau sunt pe patul de moarte pentru a nu fi afectați.

Efectele Halloween-ului asupra copiilor. Când poate fi periculos

‘Copiii, până la o anumită vârstă nu fac diferența între planul real și cel imaginar. Anumite lucruri care par amuzante pentru adulți, pot fi absolut înspăimântătoare pentru ei’, avertizează psihologul. În timpul studiului, Clark a observat copii mici care și-au acoperit ochii atunci când au văzut ornamentații clasice de Halloween în care apar cimitirea sau case bântuite.

Copiii interpretează farsele de Halloween în mod diferit, în fucție de situația personală. Pot fi mai afectați cei care au experimentat în ultimul timp moartea unui animal de casă sau a unei rude. O spaimă de Halloween poate avea efecte negative mult timp după aceea.

Efectele Halloween-ului asupra copiilor – accidente grave din cauza costumelor

Dr. John Nagurney, medic la secția primire urgențe la Massachusetts General Hospital și profesor la Harvard Medical School avertizează:

‘La fiecare Halloween vedem copii ajunși la Urgențe cu probleme legate de costume. Măști care nu le vin bine nu îi lasă să vadă, costume prea mari sau care au extensii îi fac să se împiedice și au loc accidente’. Și consumul excesiv de dulciuri din această perioadă îi poate aduce pe copii la spital. În plus, psihologul Cindy Dell Clark avertizează că miezul Halloween-ului este celebrarea morții.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191