Rețetă de cartofi la cuptor în sos Carbonara. Preparatul sofisticat care este gata într-un timp scurt

Rețetă de cartofi la cuptor în sos Carbonara. Preparatul sofisticat care este gata într-un timp scurt

Cartofii sunt, cu siguranță, alimentul cel mai consumat de români, și nu numai. Cu ajutorul acestor rădăcinoase se pot prepara diverse rețete. Astăzi v-am pus la dispoziție o delicioasă rețetă de cartofi la cuptor în sos Carbonara. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Cartofii sunt asociați în special cu alimentele prăjite, dăunătoare și care îngrașă, iar timp de secole au avut un renume chiar mai rău decât acesta: erau considerați otrăvitori. În prezent, sunt unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Iată ce beneficii au cartofii și cum e mai bine să îi mănânci.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

– 500 g cartofi albi;

– 50 g parmezan ras;

– 3 gălbenușuri de ou;

– 180 g smântână;

– 150 g cașcaval ras;

– 75 g bacon;

– 1 ardei roșu;

– o legătură pătrunjel proaspăt;

– sare și piper alb, după gust.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de cartofi la cuptor în sos Carbonara, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să fierbeți cartofii în apă sărată pentru aproximativ 15 minute. Apoi îi scoateți cartofii din apă, îi lăsăți un pic să se răcească și îi decojiti, după care îi tăiați în cubulețe.

În continuare, amestecați smântâna cu gălbenușurile, parmezanul și cașcavalul ras, și adăugați, după gust, sare și piper.

Se călesc și cubulețele de bacon timp de 2 minute, apoi adăugați peste cartofi, procedați la fel și cu ardeiul tocat mărunt.

Mai urmează să amestecați, apoi să transferați amestecul într-o tavă antiaderentă și turnați și compoziția obținută de smântână peste cartofi.

Presărați și pătrunjelul spălat și tocați mărunt, apoi băgați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru un timp de 25 de minute, iar preparatul este gata.

CITEȘTE ȘI: Rețetă de cartofi țărănești. Ce să pui ca să obții gustul care îți va aminti de copilărie

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191