Presa internațională a prezentat evenimentul organizat la Palazzo Italia, jud. Ilfov, „Educația Alimentară și Impactul Asupra unei Alimentații Sanatoase”

Presa internațională a prezentat evenimentul organizat la Palazzo Italia, jud. Ilfov, „Educația Alimentară și Impactul Asupra unei Alimentații Sanatoase”

„Educația Alimentară și Impactul Asupra unei Alimentații Sănătoase”, eveniment organizat de Asociatia Bucatarilor Italieni, la Palazzo, jud. Ilfov, a avut parte de un succes total, atat in tara cat si peste hotare.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Evenimentul a fost transmis de TVR International, iar presa italiana a dedicat conferintei un capitol special in publicatia „La Nuova”, dar si intr-o emisiune TV, pe canalul Cronache TV.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Stirea initiala:

Într-o atmosferă plină de idei inovatoare și angajament pentru sănătate, Conferința Internațională „Educația Alimentară și Impactul Asupra unei Alimentații Sănătoase” a avut loc la Palazzo Italia din comuna Dobroești, județul Ilfov.

Organizată de Asociația Bucătarilor Italieni, cu sprijinul unor asociații și fundații din România și Italia, această dezbatere a fost prima de acest gen în țară, având ca punct central Directiva UE nr 232/2018 privind alimentația sănătoasă a populației.

Una dintre propunerile-cheie ce a prins contur în cadrul conferinței este alocarea unei ore săptămânale de curs începând cu primul an de școală pentru educație alimentară. De asemenea, s-a pledat pentru formarea de specialiști în predarea acestei discipline, refacerea școlilor pentru bucătari și cofetari, controlul alimentelor importate și încurajarea producătorilor autohtoni de alimente și condimente sănătoase. O atenție deosebită a fost acordată controlului extins asupra preparării hranei, împreună cu obligativitatea controlului medical al aparatului digestiv și întreținerea danturii.

Evenimentul a adunat o serie de personalități din Romania si Italia, printre care dr. Catalin Visean, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Laura Moagher, senator, Maya Teodoroiu, deputat, Virgil Nanu, prefect al județului Prahova, primarul comunei Dobroești, profesori universitari de la Universitatea Carol Davila, Asociația Farmaciștilor din România, OFSD Prahova condusă de Dr. Beatrice Gajman, și un numeros public interesat.

 

Specialiștii italieni, prin președintele Asociației Bucătarilor Italieni din Europa, au împărtășit experiența și tradiția italiană în domeniu. Cuvinte pline de învățăminte au fost rostite de Carlo Glinni și Giovanni Baldaltoni, în timp ce cantautori italieni au îmbogățit atmosfera cu cântece specifice.

 

Concluziile acestei conferințe de referință vor contribui la proiectul Legii Alimentației, aflat acum în dezbaterea Comisiei Juridice a Senatului României, după cum a subliniat senatoarea Laura Moagher în încheierea lucrărilor. Este un pas semnificativ către o societate mai sănătoasă și bine informată în privința alegerilor alimentare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191