Ion Iordăchescu, şeful Protecției Consumatorilor Prahova, despre drepturile celor care cumpără maşini second-hand

Ion Iordăchescu, şeful Protecției Consumatorilor Prahova, despre drepturile celor care cumpără maşini second-hand

Ion Iordachescu, comisar-sef al Conmisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia, a facut un anunt public privind derularea de catre institutia pe care o conduce a unei campanii de informare asupra drepturilor pe care le au cumparatorii autoturismelor rulate.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„Avand in vedere ca, inca exista neclaritati privind drepturile pe care consumatorii le au la achizitionarea autovehicule rulate, dorim sa facem o campanie de constietizare a drepturilor pe care clientii le au la achizitionarea autoturismelor rulate.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Informarea consumatorilor se va face prin afisarea unui panou( afis) in dreptul fiecarui autoturism, care sa contina obligatoriu, cel putin urmatoarele informatii:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

– Marca auto
– Capacitate cilindrica
– Combustibil
– Kilometri verificati DA / NU
– Existenta / Istoric Daune DA / NU
– Tara de provenienta
– An fabricatie
– An prima imatriculare
– Numar proprietari
– Posibilitate finantare DA/NU
– Afisarea pretului in lei, fara a exclude afisarea acestuia si in alte monede
– Garantie minim 1 an (pentru masinile functionale) in conformitate cu OUG 140/2021 pentru toate componentele, sistemele și subansambele autovehiculului, cu excepția fluidelor și componentelor consumabile care țin de revizii periodice (plăcuțe de frână , saboți de frână , filtre ulei , filtre aer , filtre combustibil , filtre polen). Cunoașterea de către consumatori a celor de mai sus , precum și a dreptului lor de a fi informați corect, complet și precis cu privire la caracteristicile esențiale ale unui autovehicul rulat , le permite acestora luarea unei decizii de achizție în deplină cunoștință de cauză, eliminându-se, în mare măsură, situații în care aceștia să fie înșelați.
Garantia mentionata nu este valabila daca autovehiculul respectiv este utilizat in scopuri profesionale.”, a transmis Iordachescu.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191