MacBook Air sau Pro? Care e cel mai bun laptop pentru tine?

MacBook Air sau Pro? Care e cel mai bun laptop pentru tine?

MacBook a devenit un notebook iconic. Acest computer produs de Apple are un design îngrijit, minimalist, o greutate redusă și toată puterea de care ai nevoie pentru orice activitate. Dacă vrei să știi ce MacBook este perfect pentru tine, ai ajuns la locul potrivit, pentru că vom analiza toate opțiunile disponibile în prezent pe piață.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Caracteristicile analizate pentru fiecare dintre modele

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

 

Procesor. Când vine vorba de MacBook, puterea generală poate fi măsurată cu ușurință prin procesorul din MacBook. În acest articol am analizat cele patru opțiuni disponibile în prezent: M1, M1 Pro, M1 Max și M2, toate produse de Apple.

 

RAM. În strânsă legătură cu punctul anterior, computerele Apple sunt vândute cu o configurație închisă de memorie RAM. Această componentă este responsabilă de faptul că vă permite să utilizați mai multe aplicații în același timp sau să deschideți mai multe pagini în browser.

 

GPU. Acest modul este responsabil pentru puterea grafică a MacBook-ului, care este deosebit de utilă dacă te ocupi de design grafic sau editare video.

 

Afișaj. Dacă vorbim despre laptopuri, trebuie să vorbim despre ecran. Ecranul poate fi un factor de cumpărare decisiv pentru mulți utilizatori.

 

Design. Cele mai recente laptopuri Apple sunt similare în ceea ce privește designul, dar vom vedea câteva particularități care te pot face să alegi unul sau altul.

 

Durata de viață a bateriei. În cele din urmă, durata de viață a bateriei este un alt factor cheie pentru un MacBook. Am analizat câte ore de utilizare permite fiecare model și cum poți profita la maximum de ea.

 

Ce MacBook să cumperi? Marea întrebare pentru mulți utilizatori este ce MacBook să cumpere. Iar răspunsul are de-a face cu utilizarea principală pe care o vei face de la computer. În general, majoritatea utilizatorilor care nu fac o utilizare profesională a notebook-ului lor se vor simți foarte bine cu MacBook Air cu cip M1.

 

Acest computer este capabil să rivalizeze cu puterea aproape oricărui laptop concurent cu un procesor Intel i5 sau inferior. Din acest motiv, se va descurca cu ușurință cu navigarea pe internet, aplicațiile de birou, editarea ocazională de fotografii sau video și chiar jocuri ușoare.

 

În următorul nivel se află utilizatorii care se bazează pe MacBook-ul lor pentru muncă. Aici puterea nu este o opțiune, motiv pentru care MacBook Pro cu cipul M1 Pro este cel mai bun raport calitate-preț. Acest procesor este suficient de puternic pentru a edita în mod profesional imagini grele sau videoclipuri 4K. Iar cu 16GB de RAM, este perfect pentru a face treaba.

 

Cu toate acestea, poate te întrebi dacă merită să cumperi un MacBook Pro cu un cip M1 Max? Răspunsul este că, pentru marea majoritate a utilizatorilor, a plăti aproape de două ori mai mult nu are prea mult sens. Permite-ne să îți explicăm. Cipul M1 Max este unul dintre cele mai puternice procesoare de pe piață. Din acest motiv, vei obține cele mai bune rezultate doar dacă îl vei folosi cu adevărat în mod intensiv și profesional zilnic, cu aplicații profesionale și proiecte cu adevărat complexe și grele.

 

Cel mai bun MacBook de buget: MacBook Air M1

 

Primul pe listă este MacBook Air 13 cu cip M1. Acesta este cel mai accesibil notebook de la Apple, ceea ce îl face perfect pentru toate tipurile de utilizatori casnici și mai ales pentru studenți. Este foarte ușor, are o autonomie de 18 ore și, datorită procesorului cu 8 nuclee, oferă o performanță de până la 3,5 ori mai mare decât generația anterioară.

 

Are un ecran Retina de 13,3 inchi, 256 GB de stocare SSD și 8 GB de memorie RAM unificată, ideală pentru birou, navigare pe internet și editare ocazională de imagini și videoclipuri.

 

Cel mai bun MacBook pentru utilizatori casnici: MacBook Air M2

 

Apple a prezentat noul său cip M2 la mijlocul anului 2022. O evoluție a modelului M1 care îi oferă ceva mai multă putere pentru utilizatorii care au nevoie de sarcini mai solicitante. O completare excelentă pentru acest MacBook Air care debutează, de asemenea, cu un nou design ultra-subțire, cu numai 1,24 kg, pentru a lucra, a vă juca și a vă dezlănțui creativitatea oriunde.

 

La interior, vine cu un GPU cu 8 nuclee și 8 GB de memorie RAM unificată, plus 256 GB de stocare. Acest lucru se traduce printr-un plus de putere pentru utilizarea de zi cu zi, dar se dovedește puțin cam scurt pentru sarcini mai grele. În rest, oferă aceeași autonomie a bateriei ca și modelul anterior (18 ore), un ecran Liquid Retina de 13,6 inci cu o luminozitate de peste 500 de nits (ceea ce este de apreciat în aer liber) și o cameră FaceTime HD îmbunătățită cu rezoluție 1080p.

 

Cel mai bun MacBook raportat la calitate-preț: MacBook Pro 13

 

Puțin mai scump decât modelul precedent, avem modelul de bază de la MacBook Pro cu cip M2. Computerul este aproape identic cu modelul anterior în ceea ce privește componentele sale interne. Principala sa diferență constă într-un număr mai mare de porturi, o autonomie mai mare a bateriei (până la 20 de ore de utilizare) și includerea ventilatoarelor.

 

Acest lucru face posibilă obținerea unei puteri suplimentare pentru sarcini mai complexe, cum ar fi redarea video, menținând în același timp un preț foarte rezonabil.

 

Cel mai bun MacBook pentru profesioniști: MacBook Pro 14

 

Până acum am văzut opțiunile Apple pentru MacBook-urile entry-level. Dar adevăratul salt calitativ vine în acest MacBook Pro cu cip M1 Pro. Un procesor care rivalizează cu cele mai puternice procesoare de pe piață și care oferă suficientă putere pentru o utilizare mai intensivă. De exemplu, editarea intensă a imaginilor sau redarea video 4K profesională.

 

Acest lucru îl face să fie laptopul perfect pentru munca mobilă, permițându-vă să îi eliberați toată puterea oriunde. Dispune de un procesor cu 8 nuclee și un GPU cu 14 nuclee, cu o grafică de până la 13 ori mai rapidă pentru a accelera cele mai puternice jocuri și aplicații. Oferă, de asemenea, o autonomie de 17 ore, precum și un plus de memorie RAM (16 GB) și de stocare (512 GB) pe care utilizatorii exigenți le vor aprecia.

 

Care este diferența dintre un MacBook Pro și un MacBook Air?

 

Principala diferență între un MacBook Pro și un MacBook Air constă în procesor. În timp ce modelele actuale de MacBook Air 13 dispun de procesoare M1 și M2, modelele Pro includ procesoarele M2, M1 Pro și M1 Max. Cu alte cuvinte, acestea au mai multă putere pentru sarcini profesionale, cum ar fi editarea de imagini, crearea de medii 3D sau editarea de clipuri video în 4K și 8K.

 

Care este mai bun Pro sau Air?

 

Așa cum am spus deja mai sus, depinde foarte mult de modul în care vei utiliza dispozitivul. Pentru un utilizator normal, care dorește să își folosească laptopul pentru sarcini zilnice, telemuncă și editare ocazională de imagini sau video, MacBook Air 13 este mai mult decât suficient.

 

Dar dacă dorești cel mai puternic laptop posibil pentru a obține cele mai bune rezultate la locul de muncă, cea mai bună opțiune este MacBook Pro, care îți garantează o putere suficientă pentru orice sarcină.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191