Cum să alegi gresia și faianța potrivită pentru baia ta?

Cum să alegi gresia și faianța potrivită pentru baia ta?

Alegerea potrivită a gresiei și faianței schimbă complet aspectul băii tale. Această sarcină poate părea dificilă, dat fiind varietatea de opțiuni disponibile pe piață. Gresia și faianța trebuie să se potrivească cu restul decorului băii, să creeze un spațiu plăcut și relaxant. Astfel, alegerea culorilor, a finisajului, a modelului trebuie făcută cu atenție. Totodată, plăcile de gresie și faianță este necesar să aibă o rezistență ridicată la umiditate și să asigure o bună aderență, pentru a preveni accidentele.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Prețul variază în funcție de calitate, design, producător și alte caracteristici. Este recomandat să stabilești un buget înainte de a începe căutările. Prin urmare, dacă te afli în plin proces de amenajare a băii, te invităm să descoperi câteva sfaturi utile despre alegerea gresiei și faianței.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

1. Culori și finisaje

Gama de culori disponibile este vastă, de la tonuri neutre precum alb, gri și bej, la culori mai îndrăznețe precum albastru, verde, roșu sau cele care imită aspectul marmurei sau al pietrei. Culoarea influențează starea de spirit pe care o ai atunci când intri în cameră. De exemplu, culorile neutre creează un spațiu calm și relaxant, în timp ce culorile vii adaugă energie și vitalitate. Armonizarea culorilor este esențială pentru crearea unui design unitar.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Finisajul mat oferă un aspect modern și sofisticat, în timp ce finisajul lucios reflectă lumina și face o încăpere să pară mai mare. Combinarea culorilor și texturilor poate crea efecte vizuale uimitoare. De exemplu, un finisaj mat combinat cu o culoare închisă creează un aspect elegant și sofisticat, în timp ce un finisaj lucios cu o culoare deschisă face încăperea să pară mai mare și mai luminoasă. Alege dintre diverse modele de faianță de la Mathaus.

2. Dimensiunea potrivită

Prima dată evaluează corect spațiul disponibil. Dimensiunea plăcilor de gresie și faianță depinde în mare măsură de mărimea și forma camerei. În spații restrânse, plăci de dimensiuni mai mici pot face camera să pară mai mare, în timp ce în spații generoase, plăci de dimensiuni mai mari oferă un aspect uniform și elegant.

 

În al doilea rând, ia în considerare stilul de design interior dorit. Dimensiunea plăcilor de gresie și faianță influențează în mod semnificativ aspectul final al băii. Plăcile de dimensiuni mari oferă un aspect modern și minimalist, în timp ce plăcile de dimensiuni mai mici pot fi potrivite pentru un stil tradițional sau vintage.

3. Stilul băii

Înainte de a cumpăra plăcile de gresie și faianță, identifică stilul băii – minimalist, modern, rustic, clasic sau vintage. De exemplu, în cazul unui stil minimalist, gresia și faianța de culori neutre, cum ar fi alb, crem sau gri deschis, sunt cele mai potrivite.

Pentru un stil rustic alege modele care să imite materialele naturale, cum ar fi lemnul sau piatra. Totodată, o variantă este și să alegi plăci care au nuanțe de maro, bej și gri. În felul acesta vei crea o atmosfera caldă și primitoare. Dacă îți dorești o baie în stil modern, optează pentru culori neutre sau pastelate, cum ar fi alb, gri, negru sau albastru deschis. Poți opta și pentru plăci cu modele geometrice simple. în cazul în care visul tău este să ai o baie cu adevărat luxoasă, folosește gresie și faianță care imită marmura.

Prin urmare, pentru a face cea mai bună alegere este esențial să iei în considerare câteva aspecte. Culoarea este esențială. Aceasta poate influența luminozitatea, senzația de spațiu și atmosfera din baie. Totodată, alege plăci de gresie și faianță care se potrivesc cu stilul de design interior al băii (modern, minimalist, rustic s.a.). Găsești o varietate de modele disponibile, ține cont de sfaturile primite în acest articol și de preferințele personale.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191