5 lucruri la care să fii atent când alegi cada pentru baie

5 lucruri la care să fii atent când alegi cada pentru baie

Atunci când îți amenajezi baia, unul dintre lucrurile importante pe care trebuie să le ai în vedere este alegerea căzii de baie. O cadă este deosebit de utilă și îți oferă un confort sporit, așadar alegerea ar trebui să aibă în vedere câteva aspecte importante. Află care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi cada pentru baie și cum pot influența acestea alegerea!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Dimensiunile căzii

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Pentru a te putea simți confortabil și pentru a te putea bucura de eficiență, cada ar trebui să răspundă cerințelor tale în ceea ce privește dimensiunile. Poți să vezi aici gama de căzi de baie și să alegi acel model care se potrivește cel mai bine în interiorul spațiului tău.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Dimensiunea ar trebui să fie corelată și cu felul în care este configurată baia, pentru că altfel s-ar putea să nu poți monta în mod corect articolul de utilare. Măsoară spațiul înainte de a face achiziția și asigură-te că ai suficient spațiu pentru a te simți confortabil în cada aleasă.

Materialul din care este realizată cada

Alegerea căzii trebuie să aibă în vedere și materialul din care este aceasta realizată. Poți alege o cadă din acril, dacă vrei o structură ușoară și rezistentă, sau o cadă din fibră de sticlă, pentru un aspect modern și special. De asemenea, poți cumpăra o cadă din fontă dacă ai nevoie de durabilitate sau o cadă din ceramică, dacă vrei o cadă deosebită.

Alegerea în funcție de material are implicații și asupra rezistenței căzii, așa că atunci când alegi cada ar trebui să te documentezi puțin și despre caracteristicile materialelor din care sunt acestea realizate.

Prețul

Prețul unei căzi poate varia în funcție de caracteristicile acesteia și în funcție de dotări. De aceea este recomandat să ai în vedere stabilirea unui buget și, în funcție de acesta, să vezi dacă ești dispus să aloci mai mulți bani pentru anumite caracteristici speciale ale căzilor. Unele tipuri de căzi vin cu accesorii, cum ar fi dușuri sau suporturi pentru gât, care pot face baia mai confortabilă și mai plăcută.

Forma

Alegerea căzii trebuie să aibă în vedere și forma acesteia, mai ales că există o multitudine de modele pe piață. Poți găsi căzi de formă ovală, dreptunghiulară sau pătrată, astfel încât chiar și prin acest detaliu ele să complimenteze spațiul băii.

Este important să alegi o formă potrivită pentru stilul casei tale, alegând în funcție de propriile preferințe. Căzile pentru baie sunt disponibile într-o varietate de stiluri, de la moderne (din acril sau rășină) la tradiționale (din fontă sau ceramică). Alege un stil care să se potrivească cu decorul băii tale și cu gusturile tale personale.

Adâncimea căzii

Adâncimea căzii poate varia, iar acest aspect este important mai ales dacă ai probleme de sănătate. De exemplu, dacă suferi de dureri de spate, ai putea dori o cadă mai adâncă pentru a obține un efect mai bun de relaxare. O cadă cu o adâncime mai mică îți oferă de asemenea confort, iar aceasta poate fi folosită și pentru copii.

Alegerea căzii de baie se face în general în funcție de aceste criterii, așadar ar trebui să le ai în vedere pentru a putea face o alegere corectă. Poți chiar să apelezi la designeri de interior care să te ajute cu poziționarea corectă a elementelor de utilare în interiorul băii astfel încât acest spațiu să poată fi utilizat în condiții de înalt confort.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191