Ucraina spune că obuzele de artilerie trimise Rusiei de Coreea de Nord sunt de proastă calitate: Le provoacă probleme rușilor pe front

Ucraina spune că obuzele de artilerie trimise Rusiei de Coreea de Nord sunt de proastă calitate: Le provoacă probleme rușilor pe front

Coreea de Nord a trimis Rusiei cantități mari de obuze de artilerie. Unele sunt defecte, provocând daune și rănind soldații ruși, a declarat armata ucraineană. Experții au pus la îndoială calitatea muniției nord-coreene, potrivit Insider.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Rusia folosește obuze de artilerie de calitate scăzută din Coreea de Nord, care sunt adesea defecte și provoacă probleme pe linia frontului, a declarat armata ucraineană.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În unele cazuri, obuzele furnizate de Coreea de Nord deteriorează butoaiele tunurilor și mortierelor și chiar rănesc soldați.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Este o problemă în special în cazul grupării care operează în jurul regiunii Herson, potrivit armatei ucrainene.

Coreea de Nord, unul dintre puținii aliați internaționali ai Rusiei, a trimis cantități mari de muniție. Un parlamentar sud-coreean a estimat că Phenianul a trimis cel puțin un milion de obuze, potrivit Politico.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat Coreea de Nord în august pentru a cere muniție, pe fondul rapoartelor că forțele ruse suferă de penurie.

Expertul în apărare Trevor Taylor de la Royal United Services Institute for Defence and Security Studies din Londra a declarat anterior pentru Politico că nu este clar dacă muniția nord-coreeană este de calitate.

„Coreea de Nord conduce o economie de război, ceea ce noi nu avem, dar dacă muniția pe care o furnizează este la standardul de fiabilitate și siguranță la care ar adera europenii este o altă întrebare”, a spus Taylor. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191