Ce să pui în oala în care fierb sarmalele pentru un preparat aromat. Secretul bunicilor de la țară pentru sărbătorile de iarnă

Ce să pui în oala în care fierb sarmalele pentru un preparat aromat. Secretul bunicilor de la țară pentru sărbătorile de iarnă

Ne aflăm în perioada în care gospodinele se pregătesc să prepare delicioasele sarmale pentru sărbătorile de iarnă. Chiar dacă pe internet există o mulțime de rețete, puțini știu că există și un există un truc pentru că acestea să iasă delicioase și aromate. Iată ce ingredient nu trebuie să lipsească din oala cu sarmale!

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Sarmalele se numără printre preparatele preferate ale românilor, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, și nu numai. Această mâncare se servește, adesea, alături de mămăliguță caldă, smântână și ardei iute.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Cu ce se unge oala în care fierbi sarmalele

Ei bine, specialiștii în gastronomie recomandă un truc perfect pentru ca sarmalele să se topească în gură și să fie mult mai aromate. La bază este nevoie de un singur ingredient care va ajuta preparatul să aibă același gust ca la bunici.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ingrediente

– foi de la două verze murate;

– 1 kg carne de porc tocată;

– 3 morcovi;

– 2-3 linguri de pastă roşii;

– un ardei iute;

– o ceaşcă de orez;

– un pahar de vin;

– două cepe;

– trei legături de verdeaţă;

– 2-3 linguri de pastă ardei gras;

– două ceşti de vin alb;

– un pahar de bulion de roşii;

– pastă de roşii şi de ardei;

– trei roşii din bulion;

– cimbru;

– mărar;

– foi de dafin;

– boia;

– piper;

– sare;

– untură pentru uns vasul de lut.

Mod de preparare

În acest fel, pentru a prepara o rețetă de sarmale ca la carte, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli bine orezul, să toci ceapa, verdeața, ardeiul iute și să razi morcovii. De asemenea, toate ingredientele se amestecă bine, în afară de foile de varză și untura, iar apoi se formează sarmalele, însă aveți grijă ca acestea să nu se desfacă la fiert.

Am ajuns la pasul în care sarmalele vor fi puse la fiert, însă trebuie să ungeți cu untură o oală de lut și să acoperiți fundul acesteia cu foi de varză, dar și cu un strat de varză tocată. Se pare că acesta este ingredientul secret ce nu trebuie să lipsească atunci când preparați felul de mâncare specific sărbătorilor de iarnă.

Ajunși la pasul acesta, se pune primul strat de sarmale, apoi unul de varză cu pastă de roșii, de ardei, apoi din nou sarmale și tot așa, până când se umple toată oala. Însă, mare atenție, căci ultimul strat trebuie să fie de varză cu foi de dafin, legături de cimbru şi mărar, piper, sare, boia după gust şi felii de roşii din bulion.

În continuare, se amestecă bulionul cu vinul, se încălzesc un pic și se toarnă peste sarmale. Oala se acoperă bine și se pune la foc mic, pentru cel puțin cinci ore, până când zeama scade până la o jumătate sau două treimi. Poftă bună!

CITEȘTE ȘI: Cât ulei se pune la un kilogram de carne de porc, de fapt. Așa sarmalele vor avea un gust aparte

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191