Motivul pentru care se pune apă minerală în maioneză. Secretul bucătarilor cunoscuți

Motivul pentru care se pune apă minerală în maioneză. Secretul bucătarilor cunoscuți

Maioneza este un sos consumat în mod frecvent de români. Nu poate lipsi din celebra salata de boeuf care se prepară pentru perioadele de Sărbătoare. Dacă îți dorești să obții un sos cât mai fluid, iar rezistența să crească cu câteva zile, este recomandat să adaugi apă minerală în compoziție.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Maioneza este unul dintre cele mai apreciate sosuri în România. Se folosește pentru preparatele de tip fast-food, dar și pentru salata de boeuf, care nu poate lipsi de pe mesele de Sărbători. Dacă vrei să o prepari în casă, se recomandă să adaugi apa minerală pentru o consistență mai fluidă și pentru o păstrare mai îndelungată.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

De ce se pune apă minerală în maioneză

Adăugarea apei minerale la maioneză poate avea mai multe scopuri, iar efectul poate varia în funcție de rețeta specifică și preferințele culinare ale fiecăruia. Poate fi adăugată pentru a ajusta textura și consistența maionezei. Unele persoane preferă o maioneză mai subțire, iar adăugarea apei minerale poate ajuta la obținerea unei consistențe mai fluide și ușoare.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Reducerea densității calorice a maionezei, ceea ce poate fi benefic pentru cei care doresc să reducă aportul caloric. Adăugarea apei minerale poate ajuta la menținerea aceleași arome delicioase ale maionezei, dar cu un conținut mai scăzut de grăsimi. Aceasta poate fi o opțiune pentru persoanele care doresc să reducă aportul de grăsimi în dieta lor.

Va conservarea sosul o perioadă mai mare. Apa minerală poate ajuta la menținerea prospețimii maionezei mai mult timp, în special dacă aceasta este făcută în casă. Acest lucru se datorează faptului că apa minerală poate ajuta la prevenirea coagulării și separării ingredientelor din maioneză.

Unele persoane adaugă apă minerală pentru a obține o maioneză cu un gust și o aromă mai ușoare. Lichidul poate contribui la diluarea gustului grăsimilor și poate face maioneza să pară mai puțin densă.

Ce cantitate de apă minerală se adaugă

Adăugarea apei minerale în maioneză poate modifica gustul și textura, iar rezultatul final depinde de preferințele personale ale fiecăruia. Dacă încerci această metodă, poți începe să adaugi o cantitate mică, în timp ce mesteci și poți ajusta proporțiile până când obții textura și gustul dorite.

CITEȘTE ȘI: Ce să faci dacă ți s-a tăiat maioneză și vrei să o salvezi. Sfaturile oferite de bucătarii desăvârșiți

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191