Patru bărci ale rebelilor Houthi au deschis focul asupra unor elicoptere americane din gruparea portavionului Eisenhower. Ce a urmat

Patru bărci ale rebelilor Houthi au deschis focul asupra unor elicoptere americane din gruparea portavionului Eisenhower. Ce a urmat

Elicopterele marinei americane au scufundat duminică trei bărci rapide ale rebelilor Houthi, după ce rebelii încercaseră să ia cu asalt și să deturneze o navă comercială în Marea Roșie. Marina americană a răspuns unui SOS transmis de vasul comercial și a trimis în zonă elicoptere din cadrul grupului de luptă al portavionului USS Eisenwhower dislocat în regiune.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Rebelii Houthi au deschis focul asupra elicopterelor americane.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„Elicopterele US Navy au deschis focul pentru a se apăra, scufundând trei din cele patru bărci și ucigându-i pe cei aflați la bord”, se arată într-un comunicat publicat pe contul de Twitter al Comandamentului SUA din regiune (US Central Command).

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Pe data de 31 decembrie, ora 6:30 (ora locală Sanna) nava container Maersk Hangzhou a trasnmis un al doilea SOS în mai puțin de 24 de ore și a raportat că era atacată de patru bărci rapide ale rebelilor Houthi sprijiniți de Iran”, se arată într-un comunicat emis de Comandamentul SUA din regiune.

Conform marinei SUA, bărcile proveneau din zonele din Yemen aflate sub controlul rebelilor Houthi.

Bărcile s-au apropiat la 20 de metri de carbogotul Maersk Hangzhou și au început să tragă asupra sa cu armamentul de la bord. Pe cargobot se afla o echipă de securitate care a răspuns cu foc.

„Elicopterele americane de pe USS Eisenhower (CVN – portavion. ) și Gravely (DDG 107 – distrugător Aegis ) au răspuns la SOS și, în timp ce lansau avertismente verbale asupra lor s-a tras cu armament ușor. Elicopterele US Navy au deschis focul pentru a se apăra, scufundând trei din cele patru bărci și ucigându-i pe cei aflați la bord. Cea de-a patra barcă a părăsit zona. Nici un militar american nu a fost rănit și nu s-a înregistrat nicio daună asupra vreunui echipament de luptă”, se arată în comunicatul comandamentului american.

Un petrolier gabonez care naviga sub pavilion indian, MV Saibaba, a fost lovit sâmbătă în Marea Roşie de o dronă de atac trasă de rebelii houthi din Yemen, a anunţat Comandamentul Central American (CENTCOM), precizând că nu s-au înregistrat răniţi, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Autoritățile de la Teheran au negat, sâmbătă, acuzațiile SUA conform cărora Iranul a fost implicat în orchestrarea și susținerea recentelor atacuri ale rebelilor Houthi din Yemen împotriva unor nave comerciale din Marea Roșie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191