Senatorul PSD Prahova Laura Moagher, veşti bune la început de an: Salariul minim, 4000 lei. Venitul mediu brut, 1000 euro

Senatorul PSD Prahova Laura Moagher, veşti bune la început de an: Salariul minim, 4000 lei. Venitul mediu brut, 1000 euro

Senatorul prahovean Laura Moagher a declarat că PSD și guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu își vor onora angajamentele asumate.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Potrivit acesteia, inflația a scazut semnificativ, de la 16,8% în noiembrie 2022, la 6,7% în prezent, iar estimările BNR pentru 2024 indică o inflație de 4,6%.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Această evoluție ar fi rezultatul intervențiilor PSD pentru corectarea eșecurilor pieței, cum ar fi plafonarea prețurilor la utilități și a adaosului comercial la 21 de alimente de bază. Mai mult, senatorul subliniază că scăderea inflației a dus și la reducerea ROBOR, aducând beneficii semnificative la costurile împrumuturilor atât pentru populație, cât și pentru firme.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cu o creștere economică prognozată de 3,4%, 2024 este anticipat să fie anul investițiilor, iar Moagher subliniază și măsurile de sprijin social, inclusiv cele referitoare la pensii, alocații și salariul minim brut. Potrivit acesteia, guvernul vizează o creștere a salariului minim brut și a câștigului salarial mediu net în următorii ani.

„PSD și guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu vor dovedi că-și respectă angajamentele luate!

❗️Inflația a scăzut de la un maximum de 16,8% în noiembrie 2022, la 6,7% în prezent, iar în 2024 estimările BNR arată o inflație de 4,6%.
A fost rezultatul insistențelor PSD pentru intervenții care să corecteze eșecurile pieței.
Stoparea speculei prin plafonarea prețurilor la utilități și a adaosului comercial la 21 de alimente de bază își dovedesc utilitatea și contribuie la menținerea puterii de cumpărare a cetățenilor și companiilor.
❗️Pe baza inflației în scădere, scade și ROBOR, ceea ce înseamnă și reducerea costurilor la împrumuturile contractate, atât de populației cât și de firme.
❗️Creșterea economică prognozată, de 3,4%, va fi a 2-a cea mai mare din UE.
– 2024 va continua să fie anul investițiilor.
❗️Pentru prima dată avem 2 creșteri majore de pensii într-un an: 13,8% de la 1 ianuarie și recalcularea de la 1 septembrie.
– Se indexează alocațiile și ajutoarele sociale cu inflația.
❗️Guvernul are în vedere ca salariul minim brut să crească de la 3300 lei în prezent, la 3700 lei de la 1 iulie 2024 și la 4000 lei brut de la 1 ianuarie 2025;
-Câștigul salarial mediu net va ajunge la 1000 euro la 1 ianuarie 2025.”, a transmis Laura Moagher, senator PSD Prahova.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191