Rețetă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie. Un desert rapid și delicios

Rețetă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie. Un desert rapid și delicios

Dacă îți este poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să mai faci, noi avem soluția pentru tine. Îți prezentăm o rețetă delicioasă și rapidă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură care să îți încânte simțurile, ai noroc! Noi vă prezentăm o variantă ușoară și delicioasă de desert: prăjitura cu miere și cremă de lămâie.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Rețetă de prăjitură cu miere și cremă de lămâie

Ingrediente pentru blat

  • 3 ouă
  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt topit
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri miere

Ingrediente pentru cremă

  • 250 ml smântână lichidă
  • Coaja rasă și sucul de la o lămâie
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un bol, mixează ouăle cu zahărul până obții o compoziție spumoasă. Adaugă untul topit și mierea, continuând să amesteci. Adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt până obții un aluat omogen. Toarnă amestecul într-o tavă de copt și nivelează-l.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Coace blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. După coacere, lasă blatul să se răcească în tavă.

Mixează smântâna lichidă până obții o consistență fermă. Adaugă zahărul pudră, coaja și sucul de lămâie, amestecând ușor pentru a integra toate ingredientele.

Taie blatul în două părți egale și întinde jumătate din crema de lămâie peste prima parte a blatului. Așează cealaltă parte a blatului deasupra și acoperă prăjitura cu restul de cremă. Poți decora cu felii subțiri de lămâie sau cu miere în funcție de preferințe. Lasă prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a o tăia și de a o servi.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191