Femeile, scoase la licitație la târg. De ce își vindeau englezii soțiile chiar și pe o halbă de bere

Femeile, scoase la licitație la târg. De ce își vindeau englezii soțiile chiar și pe o halbă de bere

Poate pare greu de crezut, însă, a existat o perioadă în care englezii îşi vindeau nevestele la târg, ca pe animale. S-a întâmplat asta până la începutul secolului XX, ultima menționare a acestui obicei datează din 1913. Femeile erau duse la piață cu o frânghie și vândute celui mai mare ofertat. De ce aveau însă englezii acest obicei și care era rostul acestei practici?

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În Anglia medievală, căsătoriile erau în primul rând o înţelegere economică. Mai mult, partenerii trebuiau doar să aibă vârsta consimțământului (12 ani la fete și 14 ani la băieți) și nu era necesară prezența unui preot sau a unui funcționar, pentru că aceste căsătorii nu erau, de obicei, înregistrate nicăieri.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Dacă soţii nu se mai înţelegeau sau iubeau, divorţul nu era neapărat o opţiune, fiind costisitor şi complicat. Pentru a putea divorţa oficial, cuplul avea nevoie de aprobare specială din partea Parlamentului, precum şi de binecuvântarea bisericii. Toate aceste demersuri costau – convertite la valoarea actuală – aproximativ de lire sterline. O sumă pe care puţini englezi şi-o permiteau.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Astfel că, o modalitate destul de populară de a pune capăt unei căsnicii proaste în Epoca victoriană, ietină și rapidă, era „vânzarea soției”. Bărbații le duceau pur și simplu în târg, după ce vânzarea era făcută public, legate de talie, gât sau mâini, cu o frânghie. Apoi, o scotea la licitație. Odată ce a fost cumpărată de un alt bărbat, căsătoria anterioară era considerată nulă și neavenită, iar noul cumpărător era responsabil financiar pentru noua sa soție, potrivit Deși licitațiile au loc în piețe sau la târg, uneori vânzările se desfășurat și în alte părți, precum hoteluri sau baruri, iar bărbații acceptau în schimb chiar și o halbă de bere.

În orice caz, după adoptarea Legii căsătoriei din 1753 și până la mijlocul secolului al 19-lea, vânzarea soției la licitație pare să fi devenit din ce în ce mai populară în special printre oamenii obișnuiți, care altfel nu aveau mijloace practice de separare legală.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191