Care este forma corectă de plural al cuvântului „aragaz”, de fapt. Se numără printre cele mai comune greșeli din limba română

Care este forma corectă de plural al cuvântului „aragaz”, de fapt. Se numără printre cele mai comune greșeli din limba română

Limba română este o limbă complexă. Ei bine, acesta este și motivul pentru care foarte mulți români se întreabă care este forma corectă de plural a cuvântului „aragaz”. Acesta se numără printre cuvintele care au cea mai ciudată formă de plural.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Există o mulțime de cuvinte în limba română care nu au formă de plural. Asta se întâmplă în cazul cuvintelor denumite substantive defective de plural. Ei bine, pe lângă altele, mulți se confruntă cu o problemă des întâlnită, și anume pluralul cuvântului „aragaz”.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Forma corectă de plural al cuvântului „aragaz”

Chiar dacă vorbim despre accentul unor cuvinte, sau forma lor corectă, mulți români trebuie să verifice zilnic dicționarul, dacă își doresc să se exprime corect.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Printre altele, cunoașterea formei de plural a cuvântului „aragaz” este destul de importantă pentru a comunica corect și elegant în limba română. De foarte multe ori, oamenii se confruntă cu această dilemă și ajung să facă erori gramaticale în exprimare.

În acest fel, potrivit Dicționarul explicativ al limbii române (DEX) și Dicționarul ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române (DOOM), observăm că există două variante de plural acceptate pentru cuvântul „aragaz”.

Se numără printre cele mai comune greșeli din limba română

Așadar, la o primă căutare, conform DEX, forma corectă de plural este „aragazuri”. În schimb, pe de altă parte, conform DOOM, forma corectă de plural este „aragaze”.

Însă, este important de menționat că ambele variante de plural, „aragazuri” și „aragaze”, sunt corecte din punct de vedere gramatical și sunt acceptate în limba română.

CITEȘTE ȘI: Care este forma de plural a cuvântului „fasole”. Nu mulți români știu

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191