Cea mai frumoasă gară din România! Castelul împăraților de pe calea ferată e un loc unic, dar riscă să devină o ruină

Cea mai frumoasă gară din România! Castelul împăraților de pe calea ferată e un loc unic, dar riscă să devină o ruină

Trebuie să știți că în România există o gară care arată fix ca într-un basm, gară-castel, cu iz aristocratic și o poveste pe măsură. Este vorba de gara din Băile Herculane, considerată cea mai frumoasă și plină de istorie din țara noastră. Înainte de a deveni gară, construcția reprezenta casa de vânătoare a împăratului Franz Iosif al Austriei, între anii 1830-1916.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Gara din Băile Herculane este considerată că fiind cea mai frumoasă și plină de istorie gară CFR din România. Edificiul a fost construit între 1878 și 1886, în stil baroc, după planurile arhitectului Serres în Băile Herculane. Clădirea gării a fost astfel concepută încât să reproducă cât mai exact castelul de vânătoare din apropierea Vienei al împărătesei Maria Tereza.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Cum arată Gara din Băile Herculane

Gara din Băile Herculane se află pe Lista Monumentelor Istorice de marcă din țara noastră. Corpul central al Gării Băile Herculane, acoperit de o cupolă cu țigle multicolore dispuse în figuri geometrice, este decorat pe interior cu fresce reprezentând elemente din mitologia romană.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Decorul interior este completat de un orologiu, realizat de Paul Garnier, și de câteva corpuri de iluminat frumos lucrate. Pe peron, alături de un interesant ceas de perete, tot marca Paul Garnier, atrag atenția colonadele, acoperite de liane, dispuse paralel cu șinele, de care atârnă ghivece cu flori. De-a lungul vremii pragul Gării din Herculane a fost trecut de personalități de marcă dintre care îi amintim pe Franz Iosif, împărăteasa Sissi, Alexandru I al Serbiei și Carol I al României.

Înainte de a deveni gară, construcția reprezenta locul de vânătoare a împăratului Franz Iosif al Austriei (1830-1916). Clădirea impresionează ca obiectiv turistic printr-o maiestuoasă cupolă, sprijinită de două coloane, ce se găsește în corpul central al clădirii. Cupola este decorată cu picturi ale unor personaje mitologice dintre care iese în evidență legendarul erou Hercules.

Gara din Băile Herculane nu a mai fost reabilitată

Gara Băile Herculane se află, astăzi, într-o stare de paragină. Pentru că este monument istoric foarte apreciat, mulți s-au întrebat când va fi reabilitată această clădire. Autoritățile spuneau că se fac mișcări importante în acest sens, dar nici până în ziua de azi nu au fost luate măsuri pentru ca acest punct de atracție să arate mai bine.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191