Cutremur puternic înregistrat sâmbătă. Ce magnitudine a avut și unde a lovit

Cutremur puternic înregistrat sâmbătă. Ce magnitudine a avut și unde a lovit

Un cutremur cu magnitudinea 6 a zguduit sudul Guatemalei vineri noapte, au anunţat autorităţile, transmit AFP şi Reuters.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Agenţia de presă britanică relatează că seismul s-a simţit şi în ţara vecină, Salvador, unde oficialităţile au descris cutremurul ca fiind unul puternic, dar într-o primă instanţă nu au anunţat victime sau pagube materiale.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 23:52 (05:52 GMT) cu epicentrul în Oceanul Pacific, pe coasta regiunii Escuintla, a anunţat Institutul Naţional de Seismologie într-un buletin.

Institutul American de Geofizică (USGS) a precizat că magnitudinea a fost de 6,1 şi adâncimea de 108 kilometri, în timp ce institutul local menţionase iniţial o adâncime de 48 km.

Cutremurul a fost resimţit în mai multe regiuni ale ţării, precum şi în oraşul turistic Antigua Guatemala, inclus în patrimoniul mondial UNESCO şi situat la 45 km de capitală.

O parte din faţada unei biserici din oraşul San Pablo Jocopilas, situat la nord-vest de epicentrul cutremurului, s-a prăbuşit, au anunţat serviciile de urgenţă guatemaleze CONRED.

Activitatea seismică este ridicată în Guatemala, statul din America Centrală fiind situat la convergenţa plăcilor tectonice din Caraibe şi Los Cocos. Potrivit autorităţilor, 90% din teritoriul Guatemalei se află într-o zonă cu risc seismic, notează Agerpres.

Articol recomandat de

Georgina Rodriguez, sexy pe plajă de ziua ei! Cum a apărut în ziua în care a împlinit 30 de ani

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191