DIICOT anchetează atacul cibernetic care a afectat, luni, activitatea în aproape 20 de spitale

DIICOT anchetează atacul cibernetic care a afectat, luni, activitatea în aproape 20 de spitale

DIICOT a anunțat, marți, că investighează incidentul cibernetic de ieri. Procurorii au deschis dosar penal după ce activitatea mai multor spitale din țară a fost afectată în urma unui atac ransomware.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„La data de 12.02.2024, două societăți comerciale care prestează servicii de mentenanță a sistemului informatic integrat al spitalelor publice din România au sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism cu faptul că, în zilele de 11 și 12 februarie 2024, persoane neidentificate au atacat sistemul informatic integrat și infrastructura hardware cu un virus de tip ransomware ce a avut drept consecință blocarea funcționării acestui sistem și a comunicațiilor de orice fel, precum și restricționarea accesului la bazele de date informatice.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În cauza constituită se efectuează cercetări, in rem, privind săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem, perturbarea funcționării sistemelor informatice și operațiuni ilegale cu programe sau dispozitive informatice”, au transmis procurorii.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Anchetatorii au menționat că nu pot oferi, la acest moment, informații suplimentare privind stadiul anchetei.

Sursa: telegrama.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191