Ce ingredient NU trebuie să adaugi niciodată în omletă. Multe persoane fac această greșeală

Ce ingredient NU trebuie să adaugi niciodată în omletă. Multe persoane fac această greșeală

Omleta a devenit una dintre cele mai consumate mâncăruri la micul dejun. Adevărul este că gustul este unul destul de bun, însă un plus îl reprezintă timpul scurt de gătire și alimentele folosite, care nu sunt deloc costisitoare. Totuși, deși poate fi preparată chiar și de către cei și cele care nu sunt experți în arta culinară, dar există un aliment folosit deseori în prepararea omletei, care însă nu este deloc recomandat. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Atunci când facem omletă, fiecare o poate prepara cu legumele preferate, însă mulți tind să adauge lapte în compoziție, în ideea că aceasta va deveni mult mai pufoasă și gustoasă. Marii bucătari ne recomandă să nu mai facem acest lucru. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Un bucătar celebru din Anglia a vorbit despre cea mai mare greșeală pe care o putem face atunci când pregătim omleta: laptele. Deși marea majoritate îl adaugă în compoziție de dragul de a obține un preparat cât mai pufos și moale, laptele nu face altceva decât să ofere o textură cauciucată. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată.”, a explicat chef Dan Joines, potrivit Digi World.

Deși laptele nu este recomandat, cheful ne anunță că folosirea untului este secretul pentru o omletă gustoasă și pufoasă. El trebuie adăugat în tigaia în care urmează să punem ouăle:

„Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el. Continuați să amestecați la foc mediu spre mic.

Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor”, a mai declarat bucătarul.

De asemenea, este important ca ouăle să fie bătute foarte bine înainte de a fi adăugate în tigaie, deoarece dacă sunt lăsate deoparte își vor pierde din volum. Și rapiditatea cu care sunt bătute ouăle este importantă: dacă sunt amestecate cu o viteză mai mare, aerul pătrunde printre ele și practic își dublează volumul. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191