Alegeri locale 2024/ Cine sunt favoriții şi outsiderii pentru Primăria Ploieşti

Alegeri locale 2024/ Cine sunt favoriții şi outsiderii pentru Primăria Ploieşti

Bătălia pentru Primăria Ploiești: Analiza candidaților și perspectivele alegerilor locale.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Cu alegerile din acest an apropiindu-se cu pași rapizi, vom încerca să analizăm scena politica locală, aruncând o privire de ansamblu asupra principalelor opțiuni:

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

1. Andrei Volosevici (PSD) – Favorit în toate sondajele:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Andrei Volosevici este văzut ca favorit în cursa pentru Primăria Ploiești. Cu un scor zdrobitor de 48% în sondajele de opinie realizate atât la comanda PSD, cât şi a adversarilor politici, Volosevici a demonstrat pe parcursul celor două mandate că este un lider apreciat de ploieșteni.

În ciuda tentativelor de decredibilizare, acesta a reușit să-și mențină capitalul politic datorită transparenței şi angajamentului cu care a gestionat crizele majore, dar şi a colaborării eficiente cu Prefectura Prahova. De-a lungul mandatului său, Volosevici a fost nevoit să facă față unui mediu politic ostil, fiind deseori sabotat în încercările sale de a implementa proiecte importante pentru oraș. Cu toate acestea, ploieștenii au înțeles că adversarii politici au încercat să-l oprească în îndeplinirea obiectivelor sale pentru a-l decredibiliza, conştienți fiind de pericolul pe care Volosevici îl va reprezenta în alegeri.

2. Dragos Machitescu (PNL) – Suflu nou în administrația locală:

Directorul actual al SGU Ploiești și fost consilier local din partea PNL, Dragos Machitescu își propune să aducă expertiza sa în administrație în fruntea Primăriei. Cu o pregătire în domeniul economic și experiență în programele locale, Machițescu este una dintre opțiunile liberalilor pentru fotoliul de primar, în speranța că acesta ar putea atrage capital din rândul electoratului tânăr.

3. Daniel Nicodim (PNL) – Pas cu pas către o administrație transparentă:

Daniel Nicodim, viceprimarul actual al Ploieștiului, a câștigat aprecierea locuitorilor prin implicarea sa activă în problemele locale şi decența cu care a reprezentat municipiul în diferitele ocazii, atât în țară, cât şi la întâlniri externe. Pe lângă abilitățile sale administrative, Nicodim se remarcă și prin pasiunea sa pentru cultură și istorie, în special pentru monarhie. Această latură a personalității sale îl distinge în ochii alegătorilor ca un candidat cu o viziune amplă asupra dezvoltării orașului, care nu se limitează doar la aspectele practice, ci își propune să promoveze și valorile culturale și istorice ale comunității.

4. Mădălina Lupea (PNL) – O opțiune controversată:

Cu un parcurs politic zbuciumat și având la activ probleme legale, Mădălina Lupea a atras atenția optiniei publice în mod negativ. Propulsata de PSD, Lupea a trecut cu uşurință în barca Pro România, iar mai apoi în tabăra PNL, în funcție de oportunitățile care i-au oferit beneficii personale, astfel că, în prezent, aceasta este considerată o „traseistă politic”. Sondajele arată că Lupea nu va reuşi să câștige încrederea electoratului datorită schimbărilor frecvente de partid și problemelor cu legea. Aceasta a fost declarata incompatibilă cu funcția de către Agenția Națională de Integritate, lăsând un gust amar celor care până atunci i-au apreciat ambițiile politice. (Detalii aici: https://phonline.ro/ani-alesi-locali-inclusiv-din-prahova-in-incompatibilitate-si-conflict-de-interese/).

5. Vasile „Sile” Ionescu (AUR) – O nouă voce în competiție:

Vasile Ionescu, director tehnic la Regia Autonomă de Servicii Publice, reprezintă una dintre opțiunile AUR pentru Primăria Ploiești. Fost director al Termo Ploieşti într-o perioada complicată din punct de vedere al feedback-ului public, Ionescu ar putea intra în competiție bazându-se pe expertiza tehnică în domeniul administrativ.

6. Alexandru Stefan (AUR) – O perspectivă promițătoare:

Cu o reputație crescândă în rândul ploieștenilor, Alexandru Stefan, medic veterinar și fost consilier local, atrage atenția prin implicarea sa activă în comunitate. Cu o prezență activă în comunitate și un interes declarat pentru problemele locale, Alexandru Ștefan și-a câștigat simpatia a numerosi cetățeni, în special prin intermediul platformelor de socializare, unde postează frecvent despre inițiativele sale și soluțiile propuse pentru îmbunătățirea calității vieții în Ploiești. Acesta ar reprezenta o opțiune atrăgătoare pentru electoratul tânăr şi nu numai.

7. Simona Dolniceanu (Partidul Prahova în Acțiune) – Experiență în administrație:

Cu o experiență lungă în administrația locală, Simona Dolniceanu se prezintă drept o cunoscătoare a detaliilor administrative. Aceasta ocupă în prezent funcția de director al Serviciului local de Finanțe (SPFL). Lucrează în administrația publică din 1993, cu o pauză între 2000-2008, când a activat în domeniul privat.

8. Gheorghe Sirbu (Partidul SOS /Diana Şoşoacă) – Candidat din ambiție:

Fost consilier local din partea PNL, Gheorghe Sirbu se alătură competiției din partea Partidului SOS.

După o activitate îndelungată în cadrul Consiliului Local din partea PNL, Sirbu a decis să se alăture unui nou partid, devenind, între timp, unul dintre cei mai inversunați oponenți ai liberalilor. Trecerea sa la Partidul SOS a survenit în urma unor discuții aprinse cu fostii colegi din PNL, care, cel mai probabil, nu l-au creditat așa cum se aștepta.

Cu o listă diversificată de candidați și promisiuni, alegerile pentru Primăria Ploiești se anunță a fi una dintre cele mai interesante din ultimii ani.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191