Ștefania s-a calificat cu România!

Ștefania s-a calificat cu România!

Ploieșteanca Ștefania Angela Stoica s-a calificat cu România la Campionatul European de handbal feminin. Calificarea de pe primul loc la Euro 2024 a venit în urma succesului din deplasare, 25-23(11-11), reușit pe terenul Croației. În acest meci, Ștefania Stoica a înscris de două ori la fel ca Andreea Popa, Cristina Laslo și Lorena Ostase. Pentru naționala antrenată de Florentin Pera și Bogdan Burcea au mai punctat: Sonia Seraficeanu 6 goluri, Corina Lupei 5, Bianca Bazaliu 3, Alicia Gogîrlă, Ana Ciolan și Mihaela Mihai, câte 1 gol.

Un rol important în acest joc l-au avut și cei doi portari. Daciana Hosu a blocat 11 mingi, iar pe final, tricolorele au reușit un parțial de 6-0, întorcând scorul, cu 5 mingi apărate de Bianca Curmenț din 6 aruncări! Datorită acestui succes România nu mai poate scăpa poziția de lider chiar dacă mai are două meciuri, în aprilie, ambele la îndemână: în deplasare cu Bosnia-Herţegovina şi acasă cu Grecia. România ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Croaţia, 4 puncte, Grecia, 4 puncte, Bosnia-Herţegovina, 0 puncte.

România este una dintre cele 6 echipe care și-au rezervat locurile la Euro 2024, alături de Spania, Olanda, Suedia, Muntenegru și Franța. Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final. Sursa foto:facebook/federatia romana de handbal

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191