Ministerul Mediului anunță data de începere pentru Rabla Plus și Rabla Clasic 2024

Ministerul Mediului anunță data de începere pentru Rabla Plus și Rabla Clasic 2024

Ministerul Mediului a anunțat când pot începe să se înscrie persoanele fizice în programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2024 derulate de Administrația Fondului de Mediu (AFM). Persoanele juridice, în schimb, pot încărca actele aferente în platforma digitală, se arată într-un comunicat.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ghidurile de finanțare pentru Rabla Plus și Rabla Clasic 2024 au fost publicate în Monitorul Oficial, iar prima etapă din acest an a programelor de înnoire a parcului auto național va demara în data de 19 martie. Din această zi, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în vederea obținerii ecotichetelor în schimbul casării de mașini vechi. Bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2024 este de 300 de milioane de lei; pentru Programul Rabla Plus, bugetul alocat este de 1 miliard de lei.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„Așa cum am anunțat, pentru Programul Rabla Plus avem, în 2024, un buget record, de 1 miliard de lei. Acest lucru subliniază că acordăm o importanță deosebită finanțării de autoturisme prietenoase cu mediul, fie că discutăm despre autoturisme electrice sau de autoturismele plug-in hibrid. Scopul nostru este de a reduce cât mai mult emisiile nocive, care distrug mediul înconjurător. Programele de finanțare, pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor le derulează prin Administrația Fondului pentru Mediu, tocmai asta fac: susțin dezvoltarea unei societăți bazate pe sustenabilitate, pe o atitudine mai verde față de mediu”, a spus ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Programele se vor desfășura în etape, în limita sumelor alocate, astfel:

 

Rabla Clasic:

Sesiunea 19 martie – 19 aprilie 2024:

– Persoane juridice – 60 de milioane de lei;

– UAT-uri și instituții publice – 60 de milioane de lei;

Sesiunea 19 martie – 25 noiembrie 2024: persoane fizice – 180 de milioane de lei.

 

Rabla Plus:

Etapa I: 19 martie – 19 aprilie 2024

– Persoane juridice – 140 de milioane de lei;

– UAT-uri și instituții publice – 140 de milioane de lei.

 

Etapa I: 19 martie – 18 august 2024: persoane fizice – 420 de milioane de lei.

 

Rabla Plus:

Etapa a II-a: 19 august – 19 septembrie 2024

– Persoane juridice – 60 de milioane de lei;

– UAT-uri și instituții publice – 60 de milioane de lei.

 

Etapa a II-a: 19 august – 25 noiembrie 2024: persoane fizice – 180 de milioane de lei.

 

Care este prima de casare pentru Rabla Clasic și Rabla Plus 2024

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate solicitanților sunt disponibile pe site-ul AFM. În ediția de anul acesta, finanțarea acordată în cadrul programelor, este următoarea: În ceea ce privește Programul Rabla Clasic, prima de casare se menține la 7.000 lei, respectiv 10.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191