Veşti bune pentru pensionari: se face un pas mare pentru majorarea veniturilor. Anunţ de la ministrul Muncii

Veşti bune pentru pensionari: se face un pas mare pentru majorarea veniturilor. Anunţ de la ministrul Muncii

Veşti foarte bune pentru pensionarii care se aşteaptă la venituri mai mari: din vară, deciziile privind sumele de plată după recalculare vor fi trimise prin poștă.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Din luna septembrie 2024, ar urma să intre în plată pensiile după noua formulă de calcul, din noua lege.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Se implementează softul

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a spus că ”în vara aceasta, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare, iar din septembrie vom avea în plată pensiile recalculate, după noua formulă”.

În acest interval de timp, trebuie să fie implementat softul care va face recalcularea, a precizat oficialul.

Două majorări la pensie, în acelaşi an

Ministrul Muncii a mai arătat că este o premieră în România faptul că pensionarii în acelaşi an au parte de două majorări importante a pensiilor, cea din ianuarie cu inflaţia şi cealaltă de la 1 septembrie.

”Nicio pensie nu va scădea, este prevăzut în lege”, a mai arătat Bucura Oprescu, arătând că acest lucru este specificat clar în legea pensiilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191