Polițist rutier din Prahova cercetat de DGA pentru luare de mită

Polițist rutier din Prahova cercetat de DGA pentru luare de mită

Un polițist rutier din Prahova a fost reținut pentru 24 de ore, pentru luare de mită, după un flagrant organizat de Direcția Generală Anticorupție. Agentul ar fi primit 700 de lei de la un șofer, pentru a nu dispune măsurile legale referitoare la constatarea unor contravenții.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Flagrantul a avut loc marți. Polițistul, încadrat ca agent șef principal la nivelul IPJ Prahova, a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior adus cu propunerea de arestare preventivă în fața instanței, care a decis cercetarea lui în libertate, sub control judiciar.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Potrivit DGA, acesta ar fi mai primit, anterior, o mită de 300 de lei de la un alt conducător auto.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Polițist rutier din Prahova cercetat pentru luare de mită

„Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticoupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au realizat, în data de 19 martie 2024, o acțiune de prindere în flagrant a unui agent șef principal de poliție din cadrul formațiunii rutiere a Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită. În fapt, acțiunea de flagrant a surprins momentul în care agentul de poliție a primit suma de 700 de lei cu titlu de mită pentru a nu dispune măsurile legale referitoare la constatarea unor contravenții la regimul rutier. Anterior, în același dosar, s-a constatat săvârșirea unei fapte similare de luare de mită, ocazie cu care agentul a primit 300 de lei, tot în scopul neaplicării unei sancțiuni contravenționale pentru o abatere săvârșită în trafic”, se arată într-un comunicat de presă publicat joi de DGA Prahova.

Sursa: Telegrama.ro

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191