Mihai Viteazul revine în Făgăraș: Reîntregirea unei amintiri istorice, la inițiativa SMV Ploieşti

Mihai Viteazul revine în Făgăraș: Reîntregirea unei amintiri istorice, la inițiativa SMV Ploieşti

Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazul” (SMV) din Ploiești anunță că va dona un bust al marelui domnitor Mihai Viteazul, care va fi amplasat în municipiul Făgăraș.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a preşedintelui SMV, Mircea Cosma, care a confirmat că bustul, ce va fi realizat de artistul George Dumitru, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, este pregătit pentru turnare.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

După o așteptare de aproape 423 de ani, familia voievodului se reintegrează în centrul municipiului Făgăraș  în acest an.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pentru toți cei implicați în acest proiect, reprezentând o comunitate de oameni pasionați de istorie și de valorile naționale, acest moment marchează nu doar o simplă inaugurare, ci și o reîntoarcere la rădăcinile noastre istorice și la identitatea noastră ca popor.

Bustul lui Mihai Viteazul este mult mai mult decât o simplă statuie; este o reamintire a eroismului și a sacrificiului unui lider care a unit Țara Românească, Moldova și Transilvania, într-o singură entitate națională, deschizând astfel calea spre crearea statului român modern. Într-o perioadă în care valorile istorice și culturale sunt din ce în ce mai importante pentru consolidarea identității naționale, acest bust reprezintă o dovadă vie a respectului și admirației noastre față de înaintașii noștri și față de trecutul nostru comun.

Proiectul „Cei ce ne-au dat nume și țară” este nu doar un concept sau o serie de monumente, ci o expresie vie a recunoștinței și respectului nostru față de cei care au luptat pentru independența și unitatea României. Este o încurajare pentru toți românii să-și cunoască și să-și aprecieze moștenirea culturală și istorică, într-o lume în care trecutul este adesea uitat sau distorsionat.

Astfel, în momentul în care bustul lui Mihai Viteazul va fi inaugurat în Făgăraș, el va servi nu doar ca o amintire a unui erou național, ci și ca un simbol al unității și al mândriei noastre ca români. Acest moment este cu adevărat unul de reîntoarcere acasă, atât pentru familia voievodului, cât și pentru toți cei care își iubesc istoria și identitatea națională.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191