4 cărți de succes care au beneficiat de ecranizări

4 cărți de succes care au beneficiat de ecranizări

Cititul este o activitate care are numeroase beneficii asupra noastră. Tocmai din acest motiv, specialiștii recomandă să practicăm această activitate zilnic. De-a lungul timpului, numeroase cărți care s-au bucurat de un succes semnificativ au dat naștere unor francize în industria cinematografică.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Printre cele mai cunoscute exemple în acest sens sunt Harry Potter, Jumanji și The Lord of the Rings. Mai întâi au apărut cărțile și, datorită succesului major, s-a luat decizia de a primi și ecranizări. Iată în rândurile următoare cinci cărți care au primit și adaptări cinematografice.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Harry Potter

Prima carte scrisă de J. K. Rowling a fost lansată în 1997 și încă din acel moment a fost una dintre cele mai bine vândute la nivel mondial. În total, în această serie au fost lansate nu mai puțin de șapte volume. Vânzările au depășit 500 de milioane de exemplare, iar cărțile au beneficiat și de traduceri în peste 80 de limbi, inclusiv în limba română. Pe fondul succesului acestor cărți, ulterior au apărut nu mai puțin de 11 filme. Sunt 8 filme bazate strict pe scenariul din cărți și 3 fac parte din categoria prequel-uri Fantastic Beasts.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Jumanji

Totul a început cu o carte de ilustrații realizată de americanul Chris Van Allsburg în 1981. A durat ceva timp până când aceasta să beneficieze de o ecranizare. Acest lucru s-a întâmplat în 1995, când a fost lansat unul dintre cele mai bune filme de aventură din acea perioadă, în care Robin Williams interpreta rolul principal. De atunci au mai fost lansate filme, în 2005, 2017 și 2019, și se discută tot mai intens despre lansarea Jumanji 4. 

Filmele din această franciză au avut încasări la box office de peste 2 miliarde de dolari. Au apărut și câteva jocuri video, cel mai apreciat fiind Jumanji: The Video Game. În același timp, cei pasionați de jocuri de casino online pot încerca unul dintre cele mai distractive sloturi. Poartă denumirea Jumanji și este realizat de NetEnt. De mai bine de cinci ani este unul dintre cele mai populare sloturi online de pe platforma de pacanele NetBet (L1160651W000195 ONJN, 18+, Joacă Responsabil), fiind inspirat din filmul original lansat în 1995.

The Lord of the Rings

The Lord of the Rings are o bază uriașă de fani în toată lumea atât pentru cărțile realizate, dar și pentru filme. Au fost lansate trei volume între iulie 1954 și octombrie 1955, sub semnătura lui J. R. R. Tolkien. Cărțile au fost vândute în peste 150 de milioane de exemplare și au fost „readuse la viață” de ecranizările realizate în anii 2000. 

Cele trei filme ale seriei au câștigat nu mai puțin de 17 premii Oscar și au generat venituri la box office de aproximativ 3 miliarde de dolari. Adesea, filmele din seria The Lord of the Rings sunt incluse și în topurile cu cele mai bune producții cinematografice din istorie.

The Hunger Games

Această serie a fost scrisă de americanca Suzanne Collins. Autoarea a lansat cărțile The Hunger Games (2008), Catching Fire (2009) și Mockingjay (2010), ce s-au vândut în peste 26 de milioane de exemplare. Ulterior a fost lansat și un prequel pe nume The Ballad of Songbirds and Snakes, în care acțiunea se petrece cu 64 de ani înainte de evenimentele din The Hunger Games. 

Cât privește filmele, până acum au fost lansate 5 producții. Ultimul a apărut în toamna lui 2023 și nu a mai avut același succes scontat la box office, încasările fiind de aproximativ 340 de milioane de dolari. Totuși, nu este exclusă lansarea celui de-al șaselea film din franciză, potrivit informațiilor publicate pe site-urile de specialitate.

Sursa foto canva.com

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191