Lăcrămioara, planta care promite că binele învinge întotdeauna

Lăcrămioara, planta care promite că binele învinge întotdeauna

În lumea fascinantă a florilor, există unele cu o semnificație care transcende frumusețea lor fizică, ajungând să îmbrace înțelesuri și simboluri puternice. Printre acestea se numără și lăcrămioara, o floare delicată și plină de subtilitate, care promite că binele învinge și că dragostea pură va triumfa întotdeauna.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Lăcrămioara, cunoscută și sub numele de mugur de mărgăritar sau clopoțel, este considerată un dar divin, o expresie a gingășiei și fragilității, dar și a rezistenței și tăriei. De-a lungul istoriei, această floare a fost adesea asociată cu ideea de dragoste sinceră, fiind considerată un simbol al iubirii pentru cei apropiați, precum mamă, iubită sau prieteni.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Dar lăcrămioara este mult mai mult decât o simplă floare decorativă. Ea poartă în petalele sale o promisiune de speranță și de înfruntare a dificultăților. Fiind un simbol al rezistenței, lăcrămioara este adesea oferită ca un gest de susținere morală celor care se confruntă cu situații dificile sau greutăți în viață.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

În mitologia greacă, lăcrămioara este asociată cu zeul Mercur, mesagerul zeilor și stăpânul comunicării. Acest lucru îi conferă o semnificație suplimentară, sugerând că această floare este un simbol al cuvintelor și al comunicării. Astfel, lăcrămioara aduce noroc dascălilor, scriitorilor și tuturor celor care își dedică viața comunicării și exprimării prin cuvinte.

Citește mai multe pe canal33.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191