Spectacolul eclipsei totale de soare: Elon Musk publică un video rar cu eclipsa văzută din spațiu (VIDEO)

Spectacolul eclipsei totale de soare: Elon Musk publică un video rar cu eclipsa văzută din spațiu (VIDEO)

Milioane de cetățeni americani, canadieni și mexicani au asistat luni la rara eclipsă totală de soare. Traiectoria de totalitate, o zonă mică în care luna ascunde complet soarele, s-a întins de-a lungul mai multor orașe și a stârnit o adevărată frenezie în rândul locuitorilor din SUA.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Traiectoria eclipsei de soare din 2024 a trecut peste mai multe zone și orașe dens populate, iar aproximativ 31,6 milioane de persoane care locuiesc în traiectoria de totalitate au putut urmări eclipsa totală de soare, împreună cu alte 150 de milioane de persoane care locuiesc la o distanță de 322 de kilometri de traiectoria de totalitate.

 

Între timp, agenția spațială NASA a transmis în direct pe YouTube cum arată o eclipsă de soare din spațiu. Într-un videoclip publicat pe site-ul de socializare X, NASA a împărtășit priveliștea pe care o vedeau astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Eclipsele totale de soare au loc atunci când luna trece între soare și pământ, blocând complet fața soarelui. Calea de totalitate se întinde pe zonele în care umbra Lunii acoperă complet soarele, iar persoanele care locuiesc în acele zone au ocazia să experimenteze o eclipsă totală de soare.

Și Elon Musk a intrat pe X (fostul Twitter) pentru a arăta priveliștea spectaculoasă a eclipsei totale de soare din spațiu. Spre deosebire de cum arată de la suprafața planetei, din spațiu seamănă foarte mult cu o umbră neagră pe suprafața Pământului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191