Existența osemintelor lui Mihai Viteazul, la Pleviceni, Teleorman, confirmată de testele ADN. SMV Ploieşti a montat efigia Întregitorului pe fosta Mănăstire fortificată „Alunul”

Existența osemintelor lui Mihai Viteazul, la Pleviceni, Teleorman, confirmată de testele ADN. SMV Ploieşti a montat efigia Întregitorului pe fosta Mănăstire fortificată „Alunul”

În inima județului Teleorman, în pitorescul sat Plaviceni, o nouă pagină a istoriei României a fost scrisă odată cu descoperirea unei biserici ce poartă numele Doamnei Stanca.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Legenda acestei locații adânc înrădăcinate în istorie capătă noi dimensiuni odată cu descoperirea osemintelor Intregitorului Mihai Viteazul.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Nepotul Doamnei Stanca, Dobromir, un mare vornic sprijinit de domnitorul Matei Basarab și fost capitan de darabani în oastea lui Mihai Viteazul, a fost figura cheie în aducerea osemintelor marelui voievod în acest loc sacru. Testele ADN, desfășurate sub îndrumarea protosului Manastirii și susținute de generalul Mircia Chelaru, deputat și fost Șef al MStM al Armatei Române, au confirmat autenticitatea acestor relicve istorice.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Astăzi, în data de 21 aprilie 2024, SMV Ploieşti, Mircia Chelaru şi protosul Manastirii au sărbătorit acest moment istoric prin așezarea unei efigii cu însemnele Intregitorului pe zidul exterior al fostei Mănăstiri fortificate Plaviceni, în semn de recunoștință la 425 de ani de la începutul marelui act al Primei Uniri, marcând astfel marea victorie de la Selimbar.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191