Inconștiență maximă. Kievul acuză Kremlinul că ar putea da naștere unei catastrofe nucleare din cauza dronelor kamikaze

Inconștiență maximă. Kievul acuză Kremlinul că ar putea da naștere unei catastrofe nucleare din cauza dronelor kamikaze

Direcția Principală de Informații (HUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a publicat o înregistrare video în care afirmă că Rusia ar putea da naștere unei catastrofe nucleare din cauza dronelor kamikaze, scrie Kyiv Independent.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Înregistrarea video difuzată de HUR folosește informații electronice obținute de la o dronă FPV inamică. Marcajul indică faptul că drona a fost furnizată forțelor de ocupație de către Ministerul rus al Apărării, a explicat sursa citată.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

În imagini se vede o dronă kamikaze care zboară deasupra centralei nucleare din Zaporojie către Nikopol și Marganeț, două localități ucrainene atacate adesea de ruși. Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, se află sub ocupație rusă din martie 2022.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ucraina a acuzat în repetate rânduri Moscova că folosește centrala ca loc de lansare pentru atacuri cu drone, prezentând un pericol grav pentru securitate.

Purtătorul de cuvânt al informațiilor militare, Andrii Cherniak, a declarat pentru postul de știri Babel că rușii folosesc centrala atomo-nucleară din Zaporojie pentru a lansa atacuri cu drone împotriva Ucrainei. Potrivit acestuia, ocupanții ruși profită că forțele aeriene ale Ucrainei nu pot răspunde într-un perimetru de 1,5 kilometri în jurul centralei.

HUR afirmă că a obținut informații potrivit cărora rușii au amplasat rampe de lansare de drone lângă reactorul numărul șase al centralei.

Articol recomandat de

Nebunia sezonului în Liga 1: „Renunț la toți banii și dau ture în chiloți dacă salvez echipa!”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191