Cât timp mai putem mânca ouăle roșii fără să ne îmbolnăvim

Cât timp mai putem mânca ouăle roșii fără să ne îmbolnăvim

Toate gospodinele au înroșit ouă pentru Paște, dar odată ce sărbătoarea o să treacă și ouăle sunt rămase în frigider sau pe masă, apare întrebarea: cât timp le mai putem mânca fără să ne îmbolnăvim?

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Este esenţial să ştim cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle vopsite sau fierte, pentru a evita riscurile pentru sănătate. Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc, a oferit clarificări importante referitoare la termenele de valabilitate ale ouălor de Paşte, în funcţie de modul în care sunt păstrate.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

1. Ouale vopsite ținute la frigider

Ouăle vopsite şi păstrate în frigider pot fi consumate în siguranţă timp de două săptămâni. Este termenul optim pentru a menţine prospetimea acestora şi pentru a evita riscurile pentru sănătate. Aceste ouă fierte pot rezista mai mult timp la temperaturi mai joase.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

2. Ouăle vopsite ținute la temperatura camerei

Dacă ouăle vopsite sunt păstrate la temperatura camerei, termenul de valabilitate se reduce semnificativ. Aceste ouă ar trebui consumate în maximum o săptămână pentru a asigura prospetimea şi siguranţa alimentară.

Directorul Alexandru Cîrîc a subliniat importanţa păstrării ouălor la frigider pentru a prelungi termenul lor de valabilitate şi pentru a evita riscurile asociate cu depozitarea la temperaturi ridicate.

3. Ouale cumpărate gata vopsite

Ouăle fierte şi gata vopsite, achiziţionate din supermarketuri, sunt de obicei ţinute în frigidere. Termenul de valabilitate al acestora este similar cu cel al ouălor vopsite în casă. Dacă sunt păstrate în frigider, pot rezista mai mult timp în siguranţă, în timp ce la temperatura camerei termenul lor de valabilitate se reduce.

Alexandru Cîrîc a subliniat importanţa păstrării ouălor fierte la temperaturi scăzute pentru a reduce riscurile legate de siguranţa alimentară.

Pentru a evita riscurile pentru sănătate asociate consumului de ouă de Paşte, este recomandat să le păstrăm la frigider, mai ales după ce au fost fierte şi vopsite. Astfel, putem savura aceste delicii pascale în siguranţă şi fără griji, respectând recomandările specialiştilor în alimentaţie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191