Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Victima, Omar Bin Omran, a dispărut din Djelfa, Algeria, în 1997, iar familia lui a crezut că a fost ucis în timpul Războiului Civil din Algeria, care a început la sfârșitul anului 1991 și s-a încheiat la sfârșitul anului 2002. Dar Omar, care acum are 45 de ani, era, de fapt, în viață și a fost salvat din subsolul de sub o podea acoperită cu fân din gospodăria vecinului său.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Răpitorul, un bărbat în vârstă de 61 de ani care locuia singur, a fost arestat și se află în custodia poliției, potrivit Procuraturii Djelfa. Presa locală spune că Omar nu a cerut ajutor în toți acești 27 de ani pentru că fusese convins că răpitorul său îi făcuse o vrajă puternică.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

El a povestit că uneori își vedea membrii familiei printr-o fereastră din casa răpitorului, dar pur și simplu nu putea să-i strige, ca și cum ar fi fost vrăjit. De asemenea, a spus că nu putea să deschidă ușa din cauza unei forțe pe care o simțea în interiorul lui.

Potrivit ziarului algerian El Khabar, câinele lui Omran a stat lângă casa suspectului timp de o lună după ce acesta a dispărut, iar răpitorul l-ar fi otrăvit, ca să nu atragă atenția familiei tânărului.

Omar Bin Omran primește acum îngrijiri medicale și psihologice, iar autoritățile au promis că „autorul acestei crime odioase” va fi judecat și va primi o pedeapsă severă.

În urmă cu două zile, pe 12 mai 2024, Parchetul a primit, prin intermediul departamentului regional al Jandarmeriei Naționale din El Jadid, o plângere împotriva unei persoane care susținea că fratele reclamantului, Omar bin Omran, care este dispărut de aproximativ 30 de ani, se află în casa unuia dintre vecinii săi. În urma acestui raport, procurorul general din provincia Djelfa a ordonat Jandarmeriei Naționale să deschidă o anchetă, iar ofițerii s-au deplasat la casa în cauză.

Persoana dispărută a fost găsită, iar suspectul, proprietarul casei, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat”, a declarat un funcționar al instanței din Djelfa.

În timp ce alți membri ai familiei credeau că Omar a fost ucis în timpul războiului civil, mama lui era convinsă că este încă în viață, dar, din păcate, ea a murit în 2013 fără să afle vreodată adevărul despre ceea ce s-a întâmplat cu fiul ei, unul dintre cei nouă copii pe care i-a avut.

După cum au spus rusele, ultima ei dorință a fost: „Te rog, nu înceta să-l cauți pe Omar. Sunt sigură că este încă în viață”.

Când Omar s-a reîntâlnit cu familia, frații lui au plâns de bucurie.

În ciuda faptului că a fost sechestrat timp de aproape 3 decenii, Omar a spus că și-a văzut deseori tatăl pe fereastră mergând spre moschee și a fost la curent cu o serie de evenimente din familie, inclusiv a știut despre moartea mamei. Însă susține că a fost mereu supravegheat de răpitorul său și nu a putut să facă nimic.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191