Cozi la țigări ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Fumătorii din România și-au cumpărat zeci de pachete de la granița cu Bulgaria

Cozi la țigări ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Fumătorii din România și-au cumpărat zeci de pachete de la granița cu Bulgaria

Speriați de scumpirile tot mai frecvente la țigări, românii și-au găsit „salvarea” la vecinii țării. Cei care nu își permit să meargă cu mașina sau cu trenul chiar până în Bulgaria și vor să scape de rovinietă, au găsit „schema” prin care cumpără la preț mic. În fiecare zi, în special în weekend, se pun în coadă la granița dintre Bulgaria și Vama Veche mai rău decât la alimentară, în vremea lui Nicolae Ceaușescu.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În ultimii ani, prețul plătit pentru un pachet de țigarete a crescut enorm de mult. Dacă acum 15 ani era de aproximativ 5 lei, acum 10 ani, de 15 lei, în 2024, fumătorii trebuie să scoată din buzunar chiar și 25 de lei. Cei care nu își mai permit acest lux, dar nici nu renunță la viciu, iau în calcul toate variantele posibile. Unii au trecut la dispozitive electronice, încărcabile sau de unică folosință. Alții cumpără tutun și îl rulează, dar tot Bulgaria rămâne de bază pentru cei care au rămas la varianta clasică.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Vecinii noștri de la graniță sunt cunoscuți pentru că au cel mai mic preț la țigări din întreaga Uniune Europeană. Cunoscând acest aspect, mulți merg la magazinele de la graniță și își fac provizii. Cumpără cât de multe cartușe au voie și scutesc zeci, chiar sute de lei.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Cât te costă un pachet de țigări din Bulgaria

Potrivit Replica de Constanța, cel mai ieftin pachet de țigări din Bulgaria costă doar 14 lei. În România, pe de altă parte, cea mai accesibilă variantă este de 20 de lei. Nu luăm în calcul contrabanda ilegală cu țigarete, fenomen cunoscut care nu a putut fi stopat nici după lungi demersuri făcute de autorități.

Un alt exemplu relevant este pachetul de Marlboro, vândut cu 15 lei la bulgari și 24 la români. Nici Dunhill nu face excepție de la regulă. La noi te costă 28 sau 29 de lei, la ei, doar 18 sau 19 lei.

Diferența pentru un singur pachet de țigări este de aproximativ 10 lei. Astfel, cine cumpără un cartuș cu 10 pachete face o economie de 100 de lei. Maximul pe care îl poți achiziționa este de două cartușe de persoană. Se poate face economie, dar mulți susțin că produsele nu ar avea aceeași calitate.

 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191