B-21 Raider, „primul avion militar de generația a 6-a din lume”, este cel mai avansat bombardier invizibil al SUA

B-21 Raider, „primul avion militar de generația a 6-a din lume”, este cel mai avansat bombardier invizibil al SUA

Forțele aeriene ale Statelor Unite au publicat în această săptămână mai multe poze cu cel mai nou bombardier invizibil, B-21 Raider, în timp ce avionul continuă să fie testat pentru ca, în viitor, să devină piesa de bază a flotei de bombardiere americane, a transmis Baza Aeriană Edwards din California.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Noile poze au fost făcute în lunile ianuarie și aprilie și arată bombardierul în timpul testelor de zbor. B-21 Raider ar urma să intre în dotarea forțelor aeriene spre finalul deceniului, potrivit Business Insider.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Secretarul adjunct al Forțelor Aeriene pentru Achiziții, Tehnologie și Logistică, Andrew Hunter, a spus în luna mai că testarea avionului „decurge bine” și conform planului.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Programul de testări este menit „să ne ajute să studiem caracteristicile unice ale acestei platforme, dar într-un mod foarte, foarte eficient”, a declarat Hunter în timpul unei audieri în Senatul american.

B-21 Raider este primul bombardier strategic dezvoltat de armata americană de peste 30 de ani. Programul a început în 2015, iar Pentagonul a prezentat public aeronava în decembrie 2022.

Un an mai târziu, avionul a realizat primul său zbor mult-așteptat. Testele la sol și de zbor au fost de succes, iar bombardierul a intrat în faza inițială de producție.

SUA vor produce cel puțin 100 de bombardiere B-21 Raider, care vor înlocui treptat bombardierele B-1B Lancer și B-2 Spirit.

Conducerea Pentagonului a insistat asupra faptului că B-21 va forma „coloana vertebrală” a viitoarei flote de bombardiere a Statelor Unite. Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a lăudat capacitatea aeronavei de a evita detectarea, spunând că progresul făcut în ultimele decenii în domeniul tehnologiei stealth a ajutat la dezvoltarea noului bombardier.

„Chiar și cele mai sofisticate sisteme de apărare antiaeriană se vor chinui să detecteze B-21 pe cer”, a spus Austin la evenimentul de prezentare a avionului.

Northrop Grumman, producătorul bombardierului, a lăudat avionul ca fiind „prima aeronavă de generația a 6-a din lume”. B-21 Raider poate lansa atât atacuri convenționale, cât și atacuri nucleare.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191