Proteste de amploare în Armenia. Oamenii sunt furioși după decizia de a ceda Azerbaidjanului mai multe sate și cer demisia premierului

Proteste de amploare în Armenia. Oamenii sunt furioși după decizia de a ceda Azerbaidjanului mai multe sate și cer demisia premierului

Mii de armeni au protestat duminică, cerând demisia premierului Nikol Paşinian, după ce Armenia a cedat Azerbaidjanului mai multe sate din apropierea frontierei, pentru a pune capăt unui diferend teritorial vechi de câteva decenii, transmite AFP, citată de Agerpres.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Demonstranţii s-au adunat în Piaţa Republicii din Erevan, unde manifestaţiile sunt conduse de arhiepiscopul Bagrat Galstanian din regiunea Tavuş, unde se află cele patru sate predate azerilor vineri.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Armenii au început să protesteze luna trecută, după ce guvernul de la Erevan a acceptat cedarea unor teritorii pe care le controla din anii 1990.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Acestea erau de importanţă strategică pentru Armenia, deoarece permiteau controlul unei porţiuni ale unei rute vitale către Georgia. Locuitorii din apropierea satelor vizate afirmă că sunt acum izolaţi de restul ţării şi îl acuză pe Paşinian că nu a obţinut nimic în schimb.

Prim-ministrul susţine însă că decizia urmăreşte garantarea păcii cu Azerbaidjanul, stat cu care Armenia a purtat mai multe războaie după destrămarea Uniunii Sovietice, din care făceau parte ambele republici.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191