Cine sunt cei trei tineri luați de viitură în Italia. Debitul râului a crescut brusc de la 15 la 250 de metri cubi pe secundă (presă)

Cine sunt cei trei tineri luați de viitură în Italia. Debitul râului a crescut brusc de la 15 la 250 de metri cubi pe secundă (presă)

Căutarea celor trei tineri luați de viitură ieri, în Italia, au continuat fără oprire. Presa italiană scrie despre mobilizarea uriașă pentru găsirea lor și dezvăluie cine sunt ei. Într-un timp extrem de scurt, debitul râului a crescut de la 15 metri cubi pe secundă la aproape 250 de metri cubi pe secundă, potrivit Rai News.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Tragedia s-a petrecut vineri, în jurul orei

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Cei trei tineri au vrut să facă o baie într-o zonă interzisă scăldatului. Nivelul râului a crescut brusc, iar mica plajă unde erau tinerii s-a transformat într-un mic petic de pământ, a transmis primarul din Premariacco, Michele De Sabata.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Tinerii, care nu au bănuit în ce pericol erau, au fost surprinși de creșterea debitului apei și, pe măsură ce râul le ajungea treptat la glezne și apoi la genunchi, s-au îmbrățișat, într-o încercare de a se apăra împotriva forței apei, potrivit sursei citate.

Ei au sunat la serviciul de urgență cerând ajutor. Un trecător de pe podul din apropiere i-a văzut și a încercat să îi facă să își păstreze calmul.

După câteva clipe, nivelul apei a crescut brusc, iar cei trei au fost luați de viitură.

Un autoturism cu numere de înmatriculare din România a fost găsit parcat în zonă.

Carabinierii au făcut publice primele informații despre ei.

Unul dintre cei dispăruți este o tânără de 20 de ani, rezidentă din Campoformido, care vineri dimineață susținuse un examen la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine, unde era studentă în anul doi. Ceilalți doi sunt prieteni ai ei: o tânără de 23 de ani care a sosit în urmă cu câteva zile din România pentru a-și vizita părinții care locuiesc la Udine și un tânăr de 25 de ani de origine română, rezident în Austria, scrie Rai News.

Două elicoptere participă la misiunea de căutare între Premariacco și Manzano.

Seara, căutările cu elicopterele au fost suspendate, dar în timpul nopții au continuat căutările cu drone, scafandri și pompieri.

Misiunea elicopterelor a fost reluată în zori, sâmbătă. Căutarea nu se face doar în zona Podului Roman, ultimul loc în care au fost tinerii văzuți, ci și în aval, până la confluența cu Torre. Apa este însă tulbure și face dificilă intervenția salvatorilor.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191