Stare de alertă în Ucraina, după un atac masiv al rușilor. Cea mai mare centrală hidroelectrică e în stare critică (VIDEO)

Stare de alertă în Ucraina, după un atac masiv al rușilor. Cea mai mare centrală hidroelectrică e în stare critică (VIDEO)

Hidrocentrala Dnipro din Zaporijia, cea mai mare centrala hidroelectrica din Ucraina, este în stare critică după ce forțele ruse au atacat-o în noaptea de 1 iunie, a declarat guvernatorul regiunii Zaporijia, Ivan Fedorov, scrie Kyiv Independent.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

El a spus că centrala electrică, cunoscută sub numele de Barajul Dnipro, a oprit producția de energie electrică.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

„În prezent, Hidrocentrala Dnipro este în stare critică. Nu mai vorbim despre generarea de energie electrică”, a spus Fedorov.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Traficul peste barajul Dnipro a fost blocat în urma atacului rusesc, așa că a fost recomandată circulația pe o rută ocolitoare, pe două poduri, a afirmat guvernatorul.

El nu a dat detalii despre pagubele produse.

Rusia a lansat un atac la scară largă cu drone și rachete asupra Ucrainei în noaptea de 1 iunie, distrugând infrastructura energetică din diferite regiuni din țară. Cel puțin 20 de persoane, inclusiv copii, au fost rănite în urma atacurilor.

Hidroelectrica Dnipro a fost lovită anterior cu opt rachete rusești, pe 22 martie, în timpul unuia dintre cele mai mari atacuri asupra infrastructurii energetice a țării , care ar fi dus la pierderea a o treime din capacitatea sa.

Potrivit lui Ihor Syrota, șeful companiei energetice de stat ucrainene Ukrhydroenergo, centrala a suferit atunci daune critice la una dintre stațiile sale.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191