România, gata să facă un gest care va înfuria Kremlinul. Ajutorul nesperat pe care țara noastră vrea să-l ofere Ucrainei

România, gata să facă un gest care va înfuria Kremlinul. Ajutorul nesperat pe care țara noastră vrea să-l ofere Ucrainei

În Bacău – la Aerostar – a fost deschis, joi, un centru de întreținere. Tot acolo ar putea ajunge la nevoie și sistemele HIMARS folosite pe frontul din Ucraina.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Centrul Național de Mentenață HIMARS a fost făcut în urma parteneriatului dintre Aerostar Bacău și compania americană Lockheed Martin, cea care produce sistemele de lansatoare de rachete.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale: „România a achiziţionat de la guvernul SUA trei sisteme de lansatoare multiple de rachete HIMARS cu câte 18 instalaţii de lansare. Înfiinţarea acestui centru crează oportunitatea ca ţările din regiune ale căror armate sunt dotate cu aceste sisteme să îşi trimită tehnica pentru mentenanţă sau reparaţii aici”.

Ray Pisseli, vicepreședintele Lockheed Martin: „Este o bucurie să ştim că putem participa la protejarea poporului român, creând de asemenea locuri de muncă”.

Paula Hartley, vicepreședintele Diviziei de rachete și sisteme de control al focului Lockheed Martin: „Va întări sistemul de apărare, economia şi securitatea. Aşa cum am văzut în Ucraina HIMARS a făcut diferenţa şi încă face diferenţa”.

Tot în Bacau sunt întreținute și reparate avioanele F-16 ale României și elicopterele S-70 Black Hawk din dotarea Ministerului de Interne.

Articol recomandat de

NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191