Cele mai tari trucuri pentru dezlipirea etichetelor de pe borcane. Procesul va fi mult mai ușor

Cele mai tari trucuri pentru dezlipirea etichetelor de pe borcane. Procesul va fi mult mai ușor

Una dintre cele mai neplăcute situații atunci când cumpărăm borcane este aceea în care etichetele trebuie dezlipite. De cele mai multe ori, o singură spălare nu este suficientă, așadar venim în ajutorul tău cu o serie de trucuri care te pot ajuta. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Folosirea borcanelor reutilizabile reprezintă una dintre cele mai bune modalități pentru a economisi bani și a contribui la reducerea deșeurilor. Așadar, nu mai este o noutate faptul că multe gospodine aleg să păstreze borcanele din sticlă și să le reutilizeze.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Bicarbonatul de sodiu rezolvă problema etichetelor 

Bicarbonatul de sodiu a devenit arhicunoscut pentru nenumăratele sale întrebuințări. Acest aliment are proprietăți abrazive, iar în combinație cu uleiul, care acționează ca un solvent, va dizolva lipiciul de pe borcane. 

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pentru a reuși să dezlipești eticheta, mai întâi, pune borcanul sub un jet de apă fierbinte, apoi cu un burete, îndepărtează eticheta de hârtie. O altă variantă, este să lași borcanul la înmuiat timp de o oră în apă fierbinte, deoarece căldura va înmuia adezivul de pe el, iar apoi să îndepărtezi eticheta ușor cu o lamă de ras.

Ulterior, se amestecă o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu o cantitate de ulei de orice tip. Amestecul rezultat se aplică pe lipici și se lasă la acționat vreme de 30 de minute. După aceea, cu o racletă din plastic sau cu ajutorul unui burete abraziv se îndepărtează eticheta. 

Alte trucuri utile pentru îndepărtarea etichetelor 

Pentru a scăpa de această problemă te poți ajuta de un uscător de păr setat la o temperatură medie și cu ajutorul unui cuțit neascuțit sau a unei raclete din plastic răzuiește eticheta lipită pe borcane. 

O altă soluție o reprezintă lubrifiantul auto care poate topi cu ușurință adezivul. Această substanță se aplică direct pe etichetă – care înainte a fost înmuiată în apă fiartă vreme de 30 de minute – se lasă la acționat vreme de 1-2 minute, apoi se îndepărtează eticheta. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191