Aproape toată țara intră sub cod galben de furtuni, iar temperaturile scad cu 10 grade. Când vine din nou canicula

Aproape toată țara intră sub cod galben de furtuni, iar temperaturile scad cu 10 grade. Când vine din nou canicula

Meteorologii au emis noi alerte de vreme severă. Aproape toată țara va intra sub cod galben de vijelii. Sunt anunțate ploi torențiale, grindină, rafale de 70 km/h și cantități de apă de peste 40 de litri pe metru pătrat. Avem în vigoare și o atenționare de caniculă. Capitala și alte 14 județe rămân sub cod galben până la noapte. De mâine, căldura se domolește. Temperaturile vor pierde în jur de 10 grade.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Potrivit ANM, de la ora și până mâine dimineață la ora , va fi instabilitate atmosferică în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Astăzi, sudul țării rămâne sub cod galben de caniculă, dar temperaturile vor coborî în weekend.

„Astăzi așteptăm începutul schimbării”, a spus la Digi24 Florinela Georgescu, director executiv ANM.

Ea adaugă că zilele normale vor aduce temperaturi apropiate de media lunii iunie, cu maxime care nu depășesc 30 de grade.

Temperaturile vor crește însă din nou de marți, când România va fi din nou sub un val de caniculă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191