Rusia declară că remarcile șefului NATO despre punerea armelor nucleare în stare de prealertă duc la o „escaladare a tensiunii”

Rusia declară că remarcile șefului NATO despre punerea armelor nucleare în stare de prealertă duc la o „escaladare a tensiunii”

Kremlinul a declarat luni că remarcile secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, despre discuțiile privind desfășurarea mai multor arme nucleare și punerea acestora în stare de prealertă  duc la o escaladare a conflictului, informează Reuters. 

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

NATO este în discuții pentru a desfășura mai multe arme nucleare, scoțându-le din depozit și plasându-le în prealertă, în fața unei amenințări tot mai mari din partea Rusiei și Chinei, a spus șeful NATO, Jens Stoltenberg, pentru ziarul The Telegraph.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că aceste comentarii ale lui Stoltenberg par să contrazică comunicatul Conferinței din Ucraina care spunea că orice amenințare sau utilizare a armelor nucleare în contextul războiul din Ucraina este inadmisibilă.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Aceasta nu este altceva decât o altă escaladare a tensiunii”, a spus Peskov despre remarcile lui Stoltenberg.

Rusia spune că Statele Unite și aliații săi europeni împing lumea în pragul confruntării nucleare, oferind Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari, dintre care unele sunt folosite împotriva teritoriului rus.

Rusia și Statele Unite sunt de departe cele mai mari puteri nucleare ale lumii, deținând aproximativ 88% din armele nucleare ale lumii, potrivit Federației Oamenilor de Știință Americani.

Statele Unite au aproximativ 100 de arme nucleare B61 nestrategice desfășurate în cinci țări europene – Italia, Germania, Turcia, Belgia și Țările de Jos, potrivit Bulletin of the Atomic Scientists. SUA mai dețin încă 100 de astfel de arme în granițele sale.

Rusia are aproximativ de focoase nucleare nestrategice, deși experții în controlul armelor spun că este foarte dificil de spus câte sunt din cauza secretului.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191