Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate de manager de transport marfă. Actele ar fi fost depuse de același centru de pregătire profesională din București, deși solicitanții aveau domiciliile în toată țara. Mai mult, spun anchetatorii, instituția școlară înscrisă pe diplome nici măcar nu există în realitate.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Pentru a demasca rețeaua de diplome de Bacalaureat false, anchetatorii au făcut joi 12 percheziții, atât la sediul social și la punctul de lucru al centrului de pregătire profesională din București, cât și la domiciliile solicitanților din Arad, Bistrița–Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj și Teleorman. 

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Scopul perchezițiilor a fost de a descoperi și ridica documentele despre care există bănuiala că ar fi false, identificărea altor mijloace de probă, precum documente sau instrumente care ar fi ajutat la falsificarea diplomelor de bacalaureat, tipizate folosite pentru realizarea acestora, ștampile, timbru sec, sisteme informatice, care ar fi fost utilizate la realizarea falsurilor.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

10 români sunt acuzați că ar fi vrut să devină manageri de transport marfă în baza unor documente false. Acum sunt cu toții cercetați într-un dosar penal pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

„Bănuiala falsurilor ar fi fost determinată de faptul că diplomele în cauză nu ar fi fost eliberate de către unitățile de învățământ, la care ar fi ‘absolvit’ titularii sau instituția școlară înscrisă pe diplomă nu ar fi funcționat / nu ar fi existat pe teritoriul național.

De asemenea, toate cererile în vederea eliberării certificatelor pentru cele 10 persoane ar fi fost depuse la instituție de către același centru de pregătire profesională, din municipiul București, deși acestea ar fi avut domiciliile în județe diferite”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Două persoane vor fi duse la audieri la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, mai anunță reprezentanții instituției. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191