„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale cu apă de localnici

„Plecați acasă!”. Turiștii din Barcelona au fost alungați de la terase și atacați cu pistoale cu apă de localnici

Protest inedit al locuitorilor din Barcelona, exasperați că orașul lor este acaparat de turiști. Le-au spus clar celor care sunt în vacanță în celebrul oraș spaniol că nu îi mai vor pe la ei și i-au atacat cu pistoale cu apă.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Înarmați cu pistoale cu apă, i-au stropit pe cei care se relaxau la terase și le-au strigat turiștilor să plece acasă. Cea mai mare nemulțumire este legată de închirierile de apartamente pe termen scurt, în regim hotelier, care au dus inclusiv la scumpirea chiriilor. Oamenii spun că nu își mai permit să trăiască decent în propriul oraș.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

– „Turiști, plecați acasă!”

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

– „Am venit aici pentru a demonstra împotriva „turistificării” în masă aici, la Barcelona. În ultimii ani, orașul s-a transformat complet în serviciul turiștilor. Ceea ce ne dorim noi este un oraș pentru cetățeni.

Mii de persoane au ieșit în stradă și au manifestat la Barcelona împotriva turismului excesiv, supărați că orașul a devenit de nelocuit din cauza milioanor de turişti care vin anual.

Criticii turismului excesiv denunţă în principal efectul acestuia asupra preţurilor locuinţelor, chiriile au crescut cu 68% în ultimul deceniu, potrivit Primăriei Barcelonei, dar şi consecinţele sale nefaste asupra companiilor locale, mediului şi condiţiilor de muncă ale angajaţilor locali.

În Barcelona au fost peste 12 milioane de turişti anul trecut, potrivit consiliului municipal.

Turismul în Spania reprezintă 12,8% din PIB şi asigură 12,6% din locurile de muncă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191