Când trebuie să adaugi smântâna în ciorbă, pentru ca să nu se mai brânzească. Regula bucătarilor experți

Când trebuie să adaugi smântâna în ciorbă, pentru ca să nu se mai brânzească. Regula bucătarilor experți

Ciorba se numără printre cele mai iubite preparate culinare ale românilor. Însă, majoritatea gospodinelor consideră adăugarea smântânii în ciorbă o adevărată piedică, din cauza faptului că există riscul să se brânzească. Iată trucul prin care vei reuși să faci acest lucru, fără probleme.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Există un truc esențial în bucătăria românească, care te ajută să obții o ciorbă cremoasă și delicioasă, exact ca la restaurant. Ciorbele cu smântână, cum ar fi cea de burtă, a la grec sau rădăuțeană se numără printre preferatele românilor. E bine, pentru a reuși să le prepari exact ca un bucătar de excepție, trebuie să respecți un detaliu extrem de important: modul și momentul în care adaugi smântâna.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Potrivit bucătarilor profesioniști, smântâna trebuie să fie la temperatura camerei atunci când o adaugi în preparatul fierbinte. Asta pentru că diferența de temperatură poate duce la brânzirea smântânii, deci este recomandat să o lași pânâ când atinge temperatura ambientului, înainte de a o folosi pentru ciorbă.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Smântâna trebuie să fie amestecată cu o cantitate mică de făină sau cu un gălbenuș de ou, pentru a preveni brânzirea acesteia în ciorba fierbinte. Mai mult, acest lucru îi va oferi o consistență bogată și cremoasă.

Astfel, tot ce trebuie să faci este să amesteci smântâna cu gălbenușul de ou și făina într-un recipient. Treptat, se adaugă câte un polonic de ciorbă fierbinte peste compoziție și se amestecă fără întrerupere. Temperatura amestecului va crește, iar smântâna nu va mai brânzi atunci când o vei pune în ciorbă.

Important de menționat este că ciorba trebuie lăsată să fiarbă la foc mic pentru circa 5 minute, după ce ai pus tot amestecul în oală. În cazul în care alegi să adaugă verdeață, asigură-te că nu faci acest lucru direct în oală, ci în bolul în care vrei să o servești. În acest fel, ciorba se va menține proaspătă și aromată. Ei bine, acest truc te va ajuta să prepari cea mai delicioasă ciorbă cu smântână, fără să te temi că smântâna va brânzi.

Bucătarii experți recomandă ajustarea rețetei după propria preferință.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191