Sportivii olimpici au preluat steagul României!

Sportivii olimpici au preluat steagul României!

Canotorii Ionela şi Marius Cozmiuc vor fi purtătorii drapelului României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Pentru prima oară în istoria olimpismului evenimentul se va desfăşura în afara stadionului, pe râul Sena. Înainte să plece în Franța, lotul olimpic a fost primit la Palatul Cotroceni acolo unde preşedintele Klaus Iohannis le-a înmânat soților Cozmiuc drapelul României.

Sportivii români sunt puternici, bine pregătiţi şi vor urca pe podium la Paris, a afirmat, cu ocazia vizitei la Cotroceni, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu. „Sportivii noştri vor urca pe podium la Paris. Tot la Paris, acum 100 de ani, România câştiga prima medalie olimpică. Visul sportivilor de azi din echipa olimpică, pentru Jocurile de la Paris, a crescut în fiecare zi, cu fiecare antrenament”, a spus șeful COSR.

Acesta a amintit că România a câştigat 309 medalii în întreaga istorie a participării la Jocurile Olimpice. „Sunt convins că vom auzi din nou imnul României la Paris, aşa cum vom auzi şi bătăile inimilor tuturor românilor din toate colţurile lumii. Emoţiile olimpice sunt unice”, a mai adăugat preşedintele COSR. Jocurile Olimpice de la Paris au loc în perioada 26 iulie – 11 august. România va fi reprezentată de 107 sportivi, la 18 discipline.

Astăzi, guvernul României a anunțat că va aloca 32 de milioane de lei pentru susţinerea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris, după cum a afirmat premierul Marcel Ciolacu. „Aprobăm azi 32 de milioane de lei Agenţiei Naţionale pentru Sport pentru susţinerea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris. Am fost zilele trecute la Snagov şi Izvorani să le urez succes sportivilor şi antrenorilor lotului olimpic şi le-am spus că o ţară întreagă aşteaptă să ne facă la fel de fericiţi şi mândri cum au reuşit fotbaliştii noştri la Euro 2024”, a declarat Ciolacu. Sursa foto:facebook/comitetul olimpic si sportiv roman/guvernul romaniei

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191