Trump a vorbit la telefon cu Zelenski și i-a promis că va „pune capăt războiului” cu Rusia

Trump a vorbit la telefon cu Zelenski și i-a promis că va „pune capăt războiului” cu Rusia

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat vineri că a vorbit la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, căruia i-a promis că, dacă revine la Casa Albă, va „pune capăt războiului” dintre Ucraina şi Rusia.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„În calitate de viitor preşedinte al Statelor Unite, voi aduce pacea în lume şi voi pune capăt războiului care a costat atâtea vieţi”, a declarat candidatul republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie pe platforma sa, Truth Social, reiterând o promisiune de campanie despre care nu a dat niciodată detalii, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

La rândul său, Volodimir Zelenski a menționat că a avut o conversaţie telefonică cu Donald Trump, cu care a convenit să aibă o întâlnire pentru a discuta paşii în vederea restabilirii unei păci juste pentru Ucraina.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zekenski, a purtat o conversaţie telefonică cu cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, şi l-a felicitat pentru nominalizarea sa drept candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în noiembrie anul acesta. Volodimir Zelenski a condamnat tentativa de asasinare a preşedintelui Trump şi i-a urat siguranţă deplină în viitor”, a anunţat Biroul de presă al liderului de la Kiev.

Preşedintele Ucrainei şi-a exprimat recunoştinţa faţă de SUA pentru asistenţa vitală acordată Ucrainei şi a subliniat rolul decisiv al sprijinului bipartizan şi bicameral în Congresul SUA pentru protejarea ţării de invazia rusă.

„Volodimir Zelenski şi Donald Trump au convenit să discute într-o întâlnire faţă în faţă ce paşi pot fi întreprinşi pentru a restabili o pace justă pentru Ucraina cât mai curând posibil”, mai arată sursa citată.

Rusia a atenţionat joi că promisiunea fostului preşedinte Donald Trump de a pune rapid capăt războiului din Ucraina dacă ajunge din nou la Casa Albă trebuie privită cu realism, amintind că Trump a promis în precedentul său mandat că va face pace şi în Orientul Mijlociu, ceea ce nu s-a întâmplat, notează Reuters.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191