În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică

În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică

Un oraș din Europa devine, pentru a treia oară, cel mai bun oraș în care poți să locuiești. Oamenii de aici duc cea mai bună viață, din toate punctele de vedere. Se află la 500 de km de Timișoara și are peisaje și locuri de vis.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„Bătrânul Continent” rămâne una dintre principalele atracții turistice ale lumii. Aflată în continuu dezvoltare, Europa oferă orașe unice, cu o arhitectură impresionantă, peisaje de vis și locuri perfecte pentru a te stabili singur sau cu familia. Probabil tocmai de aceea, Viena a fost aleas, pentru a treia oară la rând, orașul unde oamenii pot trăi cel mai bine.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Orașul din Europa în care este cel mai bine să trăiești

Un oraș din Europa oferă un nivel de trai la care oricine ar visa. Este vorba despre Viena, care ocupă locul 1 în topul celor 173 de orașe care au concurat pentru acest titlu. Este a treia oară la rând când Viena se poziționează pe primul loc în clasament.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Au fost luate în calcul cinci criterii pentru a determina unde se trăiește cel mai bine, iar Viena reușit să obțină un scor perfect la patru dintre ele. Criteriul la care nu excelează este lipsa organizării evenimentelor sportive majore. Alte criterii care se iau în calcul sunt sistemul de sănătate, cultura, mediul, educația sau infrastructura.

Pe locul doi în acest top este tot un oraș din Europa: Copenhaga, din Danemarca. Următoarele orașe sunt Zurich, Geneva, ambele din Elveția. Topul de întinde dincolo de granițele Europei, iar pe următoarele locuri se află orașele Melbourne, Sydney, Calgary și Osaka.

Cât costă o vacanță în Viena

Viena este unul dintre cele mai des vizitate orașe de români. Cei mai mulți accesează opțiunea „city break”, iar experiențele de care au parte acolo sunt spectaculoase. Vestea bună este că o vacanță în acest loc nu costă foarte mulți bani.

De exemplu, un bilet de avion dus-întors din București în Viena costă 115 euro pentru o persoană. La acest preț se mai adaugă costul cazării, prețurile pornind de la aproximativ 300 – 400 lei pe noapte și cresc în funcție de cât de aproape sunt locațiile de centrul orașului.

Adăugând și banii de cheltuit pentru mâncare și diverse distracții, românii au nevoie de aproximativ 250 – 350 euro de persoană pentru o astfel de escapadă în Viena.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191