Alertă în Eforie Nord: „Fiți atenți la curenții RIP!” Imagini realizate de o turistă speriată

Alertă în Eforie Nord: „Fiți atenți la curenții RIP!” Imagini realizate de o turistă speriată

O turistă de pe litoralul românesc a atras atenția asupra curenților „rip”, curenți puternici de suprafață, ce se deplasează dinspre țărm înspre larg. Potrivit specialiștilor, acest fenomen reprezintă una dintre principalele cauze de înec.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

O turistă a reușit să surprindă curenții „rip”, cei mai periculoși din zona litoralului românesc, cauza multor decese prin înec. Aceasta a tras un semnal de alarmă asupra acestui fenomen și a explicat și cum anume afectează siguranța înotătorilor.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Așa cum au avertizat și specialiștii în domeniu, femeia a menționat, într-o postare pe Facebook, că oamenii trebuie să evite îmbăierea în mare, atunci când se produc astfel de curenți.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Pentru cei care iubesc marea și valurile: Fiţi atenţi la curenţii rip.

Acest tip de curent este unul de suprafață, îngust, foarte puternic, care se formează chiar și când apa ajunge doar până la brâu.

Apare în special când în mare sunt valuri, care se sparg la mal, apoi apa se retrage către larg printr-un canal.

În poza puteți vedea cum arată un astfel de curent. Din păcate, acolo pare cel mai ușor și mai sigur să intraţi în mare pentru că în locul în care se formează nu se observă valuri însă curentul vă va trage cu putere în larg.

Nu intraţi niciodată în mare acolo unde observaţi acest fenomen.”

Aceasta a menționat și ce trebuie să facă aceia care sunt prinși de un curent rip, în timpul unei sesiuni de înot în mare.

„Dacă sunteți deja în mare și sunteți prins de un astfel de curent (veți ști pentru că veți fi purtat brusc spre larg și va fi imposibil să înotați împotriva lui) nu vă panicați. Înotați peste, nu împotriva curentului.

De exemplu, în loc să încercați să înotați până la țărm în timp ce sunteți împins spre larg, înotați paralel cu plaja și veți putea ieși din zona respectivă. Apoi puteți înota spre țărm.”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191