Premiu „Chefi la cuțite”, sezonul 14. Ce va primi marele câștigător pe lângă cei 30.000 de euro

Premiu „Chefi la cuțite”, sezonul 14. Ce va primi marele câștigător pe lângă cei 30.000 de euro

Premiul de la „Chefi la cuțite”, sezonul 14 e în valoare de de euro. Pe lângă suma de bani, marele câștigător va primi și un stagiu de practică la un celebru restaurant din străinătate.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Sezonul 14 „Chefi la cuțite” vine cu noutăți care fac competiția și mai intensă: pe lângă premiul în bani, câștigătorul sau câștigătoarea show-ului culinar va primi un stagiu de pregătire de o lună la restaurantul Retroscena din Italia, oferit de Richard Abou Zaki. Astfel, celor de euro li se adaugă valoroasa recompensă a experienței unice în bucătăria restaurantului cu care chef Richard a obținut o stea Michelin.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

„Un astfel de stagiu reprezintă o perioadă de formare fundamentală în cariera unui bucătar care vrea să lucreze la un nivel foarte înalt. O spun din proprie experiență – așa a început și cariera mea: locurile în care am muncit la început de drum mi-au devenit accesibile prin astfel de stagii de pregătire.

Așa s-a întâmplat la restaurantul Le Gavroche, din Londra, unde se ajungea foarte greu și unde am stat două luni într-un astfel de stagiu – reușind ulterior să mă angajez acolo. Fără acest stagiu, ar fi fost imposibil. După aceea, la Osteria Francescana, restaurantul lui Chef Massimo Bottura, am muncit și am învățat incredibil de multe lucruri într-un stagiu de patru luni.

Acestea au fost perioadele în care am arătat ce știu să fac, dar am și acumulat atâtea cunoștințe prețioase. Așa au făcut toți marii bucătari ai lumii: au urmat stagii de pregătire. Pentru că o asemenea experiență este o oportunitate care poate să apară odată-n viață și aceasta cred că este frumusețea acestui premiu: ai posibilitatea să trăiești o experiență cu totul nouă, să ajungi în bucătăria unui restaurant cu o stea Michelin, să stai o lună și să descoperi cum e întreaga sa organizare.

Persoana care va câștiga Chefi la cuțite va avea ocazia să vină la Retroscena și să vadă pas cu pas munca pe care o facem aici zi de zi, din pasiune pentru arta culinară și cu respect pentru clienții noștri”, a declarat Richard Abou Zaki.

Pe lângă recompensa financiară de de euro, acest premiu va fi pus la bătaie în fiecare sezon cChefi la cuțite” – începând cu sezonul 14, care va fi difuzat din această toamnă la Antena 1. Filmările sezonului 14 continuă luna aceasta, iar înscrierile la preselecțiile sezonului 15 „Chefi la cuțite” au început deja pe

Juratul Richard Abou Zaki și-a surprins colegii cu un moment cu adevărat memorabil: el l-a invitat în cadrul show-ului pe Chef Massimiliano Mascia, de la legendarul restaurant de 2 stele Michelin din Italia, San Domenico di Imola, locul în care a fost creată celebra rețetă uovo in raviolo.

„L-am invitat pe Max Mascia pentru a le face o surpriză colegilor mei, Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner și Chef Ștefan Popescu. Uovo in raviolo este unica farfurie din lume cu marcă înregistrată, de aceea mi-am dorit acest moment cu totul special.

Este pentru prima dată când un Chef cu 2 stele Michelin vine la Chefi la cuțite – pentru a-i întâlni pe jurați și pentru a le găti un signature dish care a făcut istorie. Iar Max a gătit uovo in raviolo original – și abia aștept să vedeți cum au reacționat colegii mei și cum a fost întâlnirea cu Chef Max”, a declarat juratul.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191